Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Δεν θα ανέβει η θερμοκρασία μέχρι το ...2017. Περιμένω ανάλυση από τον Καθηγητή Ζερεφό


http://www.thegwpf.org/met-office-forecasts-global-temperature-rise/

Το UK Met Office είναι κάτι σαν Αγγλική ΕΜΥ. Και κάτι σαν το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Κάπως πιστεύει και προωθεί ότι ο πλανήτης ζεσταίνεται, αλλά τελευταία λένε ότι δεν είναι και τόσο σίγουροι.  Αφού παραδέχτηκαν ότι ο πλανήτης δεν ζεσταίνεται τα τελευταία 16 χρόνια, τώρα λέει ότι μάλλον δεν θα ζεσταθεί και τα επόμενα 5 χρόνια, και δεν ξέρουν και ...γιατί!

Αν ο Met Office είχε ιδέα, πραγματικά, τι καιρό θα κάνε το 2017, θα παρατούσε τις προβλέψεις και θα έπαιζε με μελλοντικά συμβόλαια για στάρι στο Chicago...  Μοντέλα έχουν οι άνθρωποι, περνάει και η ώρα.

Ο πολύς λαός που βλέπει Μέκγα, Σκάϊ, και εκπομπές αστρολόγων, συνήθως εύκολα αποδέχεται ότι ο πλανήτης ζεσταίνεται, το καλοκαίρι με τους καύσωνες, και ότι δεν ζεσταίνεται, όταν πεθαίνει από το κρύο επειδή δεν έχει λεφτά να θερμάνει την πολυτελή μεζονέτα των 150 τ.μ., με τις τζαμαρίες και την αυτόνομη θέρμανση και πυλωτή, που αγόρασε το 2003. Το ζητούμενο είναι η επανάληψη της λέξης:  Κλίμα, κλίμα, κλίμα. Παγκόσμια Θέρμανση, Παγκόσμια Θέρμανση, Παγκόσμια Θέρμανση. Κλιματική Αλλαγή, Κλιματική Αλλαγή, Κλιματική Αλλαγή. Θερμοκήπιο, Θερμοκήπιο, Θερμοκήπιο (ψυχροκήπιο μάλλον, αλλά δεν βαριέσαι).


Το 2008, ο Ζερεφός είχε άποψη για τον καιρό το 2060. Το 2060 ο Ζερεφός θα είναι 117 χρονών, και μάλλον δεν θα ενδιαφέρεται...   Με την παρακμή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η κουβέντα ήταν για την Σωτηρία της Ψυχής και τις διάφορες διασκευές και ερμηνείες των Γραφών. Συνέδρια, συμβούλια, ξύλο, πόλεμοι. Τώρα είναι το Κλίμα.  Σκοταδιστές, ψευδοπροφήτες και νεο-Νοστράδαμους, γεμάτος ο κόσμος...

Μην ξεχνάτε, το Κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια, και με λίγη τύχη θα αλλάζει για άλλα τόσα. Μετά, να φοβάστε. Να μάς πει ο Ζερεφός τι θα γίνει σε (λιγότερο από) 4,5 δις χρόνια.


Δείτε και τον Οζονολόγο που πληρώνεται από το Αστεροσκοπείο, έχει άποψη για θέματα που δεν είναι ούτε της ειδικότητάς του, ούτε του Αστεροσκοπείου. ΠΟΙΟΣ τον πληρώνει; ΕΜΕΙΣ τον πληρώνουμε. Nothing personnal, Professor, αλλά όταν ένας ακαδημαϊκός Ακαδημαϊκός βλέπει ότι αυτά που έλεγε δεν επαληθεύονται, κάτι θα έπρεπε να πει, θα έλεγε ίσως ο Feynman αν ζούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: