Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η αναδιάρθρωση που δεν έγινε (ακόμα)


Τώρα που αρχίζετε και εμπεδώνετε ότι υπάρχει κάποια διαφορά στην προσέγγιση του ΔΝΤ και της "Ευρώπης" στο θέμα μας, θα σάς πάω πίσω 2-3 χρόνια... Η διαφορά της σημερινής Κασσάνδρας από την πρωτότυπη, είναι ότι η σημερινή έχει την πολυτέλεια να πει το "μα σάς τα έλεγα..."

Τον Απρίλιο του 2010, όταν έγινε φως φανάρι ότι πάμε σε εκκαθάριση εν λειτουργία (δόκιμος όρος, ενημερωθείτε), έγραψα 2-3 κομμάτια στο αντινιούζ, που μού έκανε την τιμή να τα φιλοξενήσει, για την ανάγκη "αναδιάρθρωσης".  Αν δεν βαριέστε, δείτε τα, είναι, κατά την γνώμη μου, επίκαιρα, και ό,τι ξέρω και δεν ξέρω για αναδιαρθρώσεις. Και αυτό που ξέρω πιο καλά από όλα, είναι ότι "μία αναδιάρθρωση, για να πετύχει, πρέπει να είναι δίκαιη και βιώσιμη".  Η κεφαλαιακή δομή της χώρας, σήμερα, δεν είναι βιώσιμη (το λέει και το ΔΝΤ, χεχεχε, αλλά το έχει πει προ πολλού, άσε τι λέω εγώ...)

30/4/10:  Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι ότι όλα γίνονται χωρίς σχέδιο και προοπτική, ή μάλλον έχει και παραέχει προοπτική, αλλά είναι ξένη, όχι δική μας.

10/5/10:  Τα δάνεια θα επιτείνουν απλώς την αγωνία πριν από τον θάνατο. Αυτή είναι η εκκαθάριση εν λειτουργία. Σε δανείζουν μέχρι να στα πάρουν, και μετά... πάπαλα.

21.5.10:  Έκκαθαριστής ή αναισθησιολόγος; Και τα δύο, ο άθλιος, αλλά καλώς προωθούσε το ΔΝΤ, και για αυτό τον έφαγαν οι Ευρωπέη και η Καϊλή (αν είναι δυνατόν...)

5/11/10:   This iS - Πάρτα! Το μόνο όπλο μας. Η αδυναμία προετοιμασίας δείχνει ότι μας κυβέρνησαν στόκοι που ίσως υπήρξαν και προδότες

6/3/11:  Μία ρύθμιση για να πετύχει πρέπει να είναι δίκαιη και βιώσιμη. Να το επαναλάβετε 100 φορές μέχρι να το εμπεδώσετε.


14/10/11:  Αν το ΔΝΤ κάνει κόνξες το παιχνίδι χοντραίνει! Η είδηση εκείνης της ημέρας ήταν η φαινομενική διάσταση απόψεων ΔΝΤ και "Ευρώπης" για το εάν επαρκούσαν ή όχι τα κεφάλαια του ΔΝΤ (ή της Ευρώπης) για εμάς (ή για την Ισπανία ή την Ιταλία ή την ...Γαλλία).  Για να καταλάβετε το θέμα, πρέπει να καταλάβετε λιγάκι τις παραπάνω αναρτήσεις. Φυσικά και δεν επαρκούν τα κεφάλαια κανενός, ούτε για τα 350 τα δικά μας ούτε για τα 2.350 των υπολοίπων. Τα 350, είναι λεφτά που δανειστήκαμε και τα φάγαμε σε Γερμανογαλλικές καραμέλες (και μία δύο Ισπανικές). Φαγώθηκαν, χάθηκαν. Το να μάς πάρουν πίσω την Γέφυρα ή το Αεροδρόμιο ή τα Ολυμπιακά έργα είναι μία κουβέντα., Το να μας πάρουν την γη ή τα νησιά είναι άλλη κουβέντα. Αλλά εφ' όσον τους χρωστάμε, ή θα τα χάσουν. ή θα τα βρουν από αλλού. ΣΥΝ θα πρέπει να βρούνε και μελλοντική χρηματοδότηση για εμάς για να μην γίνουμε Ρώσοι ή Τούρκοι.  Το ΔΝΤ και κάθε ΔΝΤ έχει την μελλοντική χρηματοδότηση και φυσικά δεν έχει τα 350 που χρωστάμε εμείς, επειδή μας λάδωνε η Ζήμενς ή η Χόκτηφ για να ψωνίζουμε με δανεικά. Ο καυγάς είναι ποιός θα πληρώσει αυτά τα δανεικά. Η απάντηση είναι αυτός που πούλησε βερεσέ, αφού εισπράξει ό,τι εισπράξει αλλά να αφήσει ένα μαγαζί βιώσιμο και όχι εκκαθαρισμένο.

Αυτά για το "κακό" ΔΝΤ. Χάλια είναι το ΔΝΤ και επιβάλει την πειθαρχία που δεν μπορούν ή δεν θέλουν οι γυμνοσάλιαγκες και ενίοτε φαύλοι πολιτικοί.  Χάλια. Αλλά οι άλλοι είναι τρισχειρότερες λέρες, γιατί οι άλλοι, οι "Ευρωπαίοι", μας την έκαναν την δουλειά.

Τα έχω βάλει όλα αυτά σε μία νέα ενότητα με ετικέτα "η αναδιάρθρωση (που δεν έγινε)". Έτσι, για να μην ξεχνάω... Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται, και είναι κακό πράγμα να μην αναγνωρίζεις της ζημιές σου... Μη συντηρητική λογιστική... Πάρα πολύ κακό...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

χαιρε αρχαιοπτερυγα,

εσυ καλα τα λες, αλλα με τους προκομενους μας, μονο ισως απο σποντα σωθουμε, πχ τσουναμι στον ατλαντικο, πυρηνικο ατυχημα στην κεντρικη ευρωπη ,αγγλοσαξωνες, σινορωσους http://olympia.gr/2012/11/23/η-γερμανία-δεν-θέλει-την-cosco-στο-λιμάνι-το/ ,
εισβολη απο το διαστημα η εστω κανα μετεωριτη,α! κ αντιστροφη των πολων. δηλ μια καταστροφη για να σωθουμε απο την δικια μας καταστροφη! η απο καμια καραμπολα (διαφωνιες, αυτονομησεις κ.α.).
εσυ που βλεπεις να καθεται η μπιλια? εκκαθαριση? διασπαση της χωρας? τριτοκοσμικη φτωχεια για τα επομενα 40 χρονια?
κ με το σεναριο που λεει οτι τελικες αποφασεις μετα τις εκλογες των βιζιγοτθων?http://olympia.gr/2012/11/23/η-αρβελέρ-ξεκουκουλώνει-τον-κουκουλό/
και
http://olympia.gr/2012/11/23/arveler/

τι οσμιζεσαι?
βεβαια ειχαμε κ αναπαντεχες εξελιξεις με τις καμαριερες ενδιαμεσα.


αβε καισαρα