Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Η «Ευρώπη» αλλάζει γραμμή σε ρύπους. Τώρα θέλει ανταγωνιστική «Ευρωπαϊκή» βιομηχανία


http://www.thegwpf.org/eu-energy-commissioner-warns-against-new-climate-targets/

Δεν θέλει πιο αυστηρούς κανόνες ρύπων, και θέλει η ενεργειακή πολιτική να εξυπηρετεί την βιομηχανία. Κορόϊδεψε τους πρασινο-οικολογίζοντες που πάνε για αγκαλιές με πολικά αρκουδάκια στην Γροιλανδία (η Μέρκελ είχε φωτογραφηθεί με παγόβουνα που έλιωναν στην Γροιλανδία).

Θέλει αντί για κλιματικούς στόχους (που βασικά είναι παρεμπόδιση ανταγωνισμού αφού μόνο οι πλούσιοι μπορούν να τους πετύχουν, λέω εγώ) στόχους για αύξηση της (Γερμανικής) βιομηχανικής παραγωγής. Με τα μέτρα που προωθούνται, βέβαια, αυτό θα είναι εφικτό μόνο σε 2-3 χώρες.   Θέλει ενέργεια ανταγωνιστική με αυτή των ΗΠΑ (μεγάλε, ή φράκινγκ, ή κάρβουνο, ή πυρηνικά, τάκα τάκα). Πιστεύει ότι το 20-20-20 αρκεί και είναι εφικτό (και προσθέτω εγώ ότι εξαρτάται και πώς ορίζει κανείς το τελευταίο 20%, "ενέργεια από ΑΠΕ", και ότι είναι μόνο για πλούσιους).

Kι άλλες φορές που τον ακούω, καλά τα λέει, καλά όμως για την χώρα του, και τις βιομηχανίες της χώρας του. Άλλα λέει για τους Γερμανούς, και άλλα για εμάς, Από εμάς ζητάει να βάλουμε πολλές ΑΠΕ γιατί έχουν απούλητα φ/β και αιολικά οι δικοί του...

Όσο για το 20-20-20 είναι μία κοροϊδία, ένα σύνθημα-λάστιχο, άλλοι έχουν τα υδροηλεκτρικά να μετράνε σαν ΑΠΕ, εμείς για κάποιον μαγικό (φον Σημιτικό;) λόγο δεν τα θεωρούμε ΑΠΕ (και είναι η μόνη ΑΠΕ που δεν είναι άχρηστη -- αλλά ακούω ότι θα αλλάξει). Άλλοι ερμηνεύουν το 20% από ενέργεια, συνολική ενέργεια (συνυπολογίζοντας π.χ. και ηλιακούς θερμοσίφωνες, άλλο το ερμηνεύουν ηλεκτροπαραγωγή. Άλλοι πάλι θέλουν 40% ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ (στον ύπνο τους, ή απλούστερο να μην έχουμε ρεύμα). Όλο το 20-20-20 και η σωτηρία του Πλανήτη είναι τέχνασμα για να δουλεύει η Γερμανική βιομηχανία εξάγοντας σε κορόϊδα, για να έχουν αυτοί δουλειά.

Ο Έττινγκερ και κάθε ένας του συναφιού του, λέει όποιο παραμύθι εξυπηρετεί την χώρα του. «Περιβάλλον» πριν 4-5 χρόνια, «εξαγωγή Ελληνικού ρεύματος» πριν δύο, «ανταγωνιστική» (Γερμανική) βιομηχανία φέτος. Δεν υπάρχει «Ευρώπη» ή Κομισιόν. Υπάρχει Γερμανία, με λίγη sauce francaise και διάφορους αχυρανθρώπους για γαρνιτούρα. Οι «Ευρωπαϊκές» πολιτικές είναι Γερμανικές πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: