Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Και οι Κυριακάτικες παραινέσεις για πολιτικούς


Καμιά φορά θέλω να ...εκφραστώ, αλλά κωλύομαι χάριν τεχνοκρατικών και άλλων συμπλεγμάτων. Τώρα απλά θα μεταφράσω: Moral of the story: if you don’t want to lose the respect of the Greek people, don’t offer your bumhole the Troika, ή Το ηθικό δίδαγμα της υπόθεσης:  Αν δεν θέλετε να χάσετε την εκτίμηση του Ελληνικού λαού, μην στήνετε κώλο στην Τρόϊκα.   Η ακριβής μετάφραση θα ήταν "μην προσφέρετε την κωλότρυπά σας", αλλά η πρώτη αποδίδει πιο συνεκτικά την παραίνεση.

Αυτό είναι το συμπέρασμα σχολίου για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις από εδώ.  Οι δημοσκοπήσεις με αφήνουν αδιάφορο, γιατί δεν πιστεύω ότι θα γίνουν σύντομα εκλογές, και σίγουρα δεν θα γίνουν αν ο Τσίπρας προηγείται, και δεν πολιτικολογώ, είμαστε σε Κατοχή, απαγορεύονται τα πολλά πολλά, και σίγουρα οι εκλογές. Θυμηθείτε το αυτό. Εκτός εάν ο Σαμαράς ρίξει την Κυβέρνηση και τις προκυρήξει. Αυτό θα ήταν κίνηση, αλλά πάλι θα τον βραχυκυκλώσουν α λα ΓΑΠ με Καϊλή και Μιλένα.

Αφορμή όλης της βωμολοχίας, δεν ήταν η δημοσκόπηση, αλλά η διαπίστωση ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί μπορεί και να μην θέλουν να σωθούν από την ΕΚΤ (τα ομόλογα της Γαλλίας και Ισπανίας απογειώθηκαν με το που ο Ντράγκι είπε ότι θα ψωνίσει. Βέβαια, οι Γερμανοί ανταπάντησαν ότι δεν σώζεις καταστάσεις τυπώνοντας χρήμα, και δεν έχουν και εντελώς άδικο. Και δεν είναι καν αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι μία χώρα η Ευρώπη, και σε αντίθεση με τους δικούς μας, που μάλλον προσφέρουν (ή παριστάνουν ότι προσφέρουν -- επιφυλάσσομαι...) κώλο, οι Γάλλοι, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί, μάλλον δεν θα αντέξουν στις καρέκλες τους αν ξεβρακωθούν α λα Γκρεκ. Να θυμίσω ότι εδώ και καιρό είχε ψελλίσει ο Dr. Strangelshauble ότι η Ελλάδα είναι "ειδική περίπτωση", αλλά να δούμε ποιος θα αντέξει, πόσο, αν εμείς έχουμε άλλη μεταχείριση από τους άλλους. Καλύτερη ή χειρότερη. Ο ενδιαφέρον υπαινιγμός του zerohedge είναι ότι κανείς δεν έχει ανάγκη να σωθεί "όσο τα επιτόκια των φαλιρισμένων είναι κάτω από 8%".  Βέβαια, ξέρουμε πώς γίνεται αυτό.   Κάποιος, έξω, τα πληρώνει, και μερικοί που βολεύονται όντως δίνουν κώλο σε αντάλλαγμα, και εμείς τελικά τα πληρώνουμε (αλλά από τα έτοιμα).

Είμαστε σε φάση που ομολογώ δεν πολυκαταλαβαίνω πώς θα εξελιχθεί το πράγμα. Η Γερμανία το πήγαινε εκεί που ήθελε και ο Ντράγκι, τελικά, είναι μάλλον με τους ...κακούς (ή τους καλούς, ανάλογα), και όλη η δυσφήμιση της Goldman Sachs, μάλλον Γερμανικής επινόησης ήταν.

Τώρα ο Ντράγκι δέχεται κριτική και για άλλα....

Είναι πολύ πιο εύκολο να σας αποδείξω ότι οι ΑΠΕ είναι απάτη, από το να αναλύσω τα της Ευρώπης μετά τον Καρλομάγνο, και 2-3 Παγκόσμιους Πολέμους, και σε περίοδο που πάλι γίνονται περίεργα στην Μέση Ανατολή -- λες και σταμάτησαν ποτέ...

1 σχόλιο:

spiral architect είπε...

Εκφράσου ελεύθερα αρχαιοπτέρυγα. Έτσι κι αλλιώς, είτε "κομψά" τα γράψεις, είτε "μπινελικωμένα", ο κώλος (μας) έχει στηθεί εδώ και περίπου 2 χρόνια.
Λογική δεν υφίσταται πλέον, εκτός από χούντα έχουμε και πόλεμο, ο ορυμαγδός του οποίου καλύπτεται από τους γδούπους των κονταριών των σημαιών που αναποδογυρίζουν πάγκους σε πανηγύρια της Παναγίας.

Οι ίδιοι κάποτε θα σπάσουν τις πόρτες των σπιτιών μας, νομιμοποιημένοι σαν εργολάβοι της εφορίας, για να μας πάρουν τα χρωστούμενα εκποιώντας με φαστ τρακ τους τέσσερις τοίχους.

Ομπρός αδέλφια να πάρουμε την Πόλη!
(που λέει και ο Φαύλος)