Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Και η Λέσβος σκουπιδότοπος της Ιμπερντρόλα


http://www.emprosnet.gr/article/36217-na-parei-thesi-dimotiko-symvoylio

Η Ισπανία έκοψε τις πολλές πολλές ΑΠΕ μπας και χρεοκοπήσει πιο ήπια, μπας και αποκτήσει λίγη ανταγωνιστικότητα έναντι της Γαλλίας. Μπας και μειωθεί η ανεργία.   Για να μην πετάει λεφτά σε μαϊμουδιές, σε καιρό φτώχειας.  Και φυσικά οι Ισπανικές Iberdrola και η Gamesa έχουν ανάγκη από άλλες επιδοτούμενες αγορές, από άλλους ηλίθιους που ΔΕΝ θα έχουν ρεύμα, όσα αιολικά κι αν βάλουν. Χωράει μερικά η Λέσβος και η Χίος, άντε να τα χώσουμε και βλέπουμε πώς θα πληρωθούμε... Πλούσιοι οι Έλληνες.

Το καλώδιο μεταξύ Λέσβου και κυρίως Ελλάδος δεν μπαίνει για τα αιολικά. Τα αιολικά μπαίνουν, παρασιτικά, αν μπει το καλώδιο. Ούτε μπαίνει το καλώδιο για την Λέσβο.  Το καλώδιο σηματοδοτεί ηλεκτροδότηση Λέσβου από την Τουρκία και περαιτέρω διασύνδεση "Ευρώπης" με την Τουρκία. Απλά γιατί δεν συμφέρει να μπει καλώδιο για την 20-25% διαθεσιμότητα που θα έχουν οι σαβούρες της Iberdrola.

Όσο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση... Μην το ψάχνετε, πιασμένοι είναι -- δεν ξέρω τα παιδιά στην Λέσβο, αλλά η εμπειρία στο υπόλοιπο Ελλάντα... Είτε "πολιτικά", είτε πολιτικά, είτε "Ελληνικά" είτε Ισπανικά, είτε Γαλλικά, άσε πια τα Γερμανικά...  Πιασμένοι. Άμεσα (θα σου δώσω ρε τα χωματουργικά και τα μπετά) είτε έμμεσα σαν αφανείς συνεταίροι, είτε "νόμιμα" από ποσοστά τζίρου που περιμένουν για να εξυπηρετούν τους ντόπιους πελάτες τους.  Όλα φυσικά πληρωμένα από τον φουσκωμένο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Η ζημιά στην τσέπη μας θα περάσει... Η ζημιά στην Λέσβο, ή την Χίο, ή την Λήμνο, ή την Άνδρο, ή την Κρήτη, ή την Μάνη, ή σε όλη την χώρα μας θα είναι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Ευχαριστώ την Γ. για το link. Δείτε και σχετικά με την ...αιολική Ισπανία:

H Ισπανία φορολογεί τους ΑΠΕτεώνες
Τι τα θέλει τα 300 δις η Ισπανία με τόσο τσάμπα αιολικό ρεύμα;
Η αιολική υπερδύναμη θέλει 300 δις
Η Ισπανία αποβάλει την Πράσινη "ενέργεια"
Η Ισπανία σταματάει τις Πράσινες επιδοτήσεις
Όχι άλλα αιολικά στην Ισπανία για δημοσιονομικούς λόγους
¡Φύσηξε στην Ισπανία! (λέει η Ημερησία)
Ισπανικές πράσινες θέσεις ανεργίας
ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

5 σχόλια:

spiral architect είπε...

Η επαρχία πίτωσε πλέον από τα ΑΠΕ. Είτε λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης των νέων δικτύων από τους μουστερήδες-"επενδυτές" (και πρώην θαμώνες του ΧΑΑ και των "Κίτσος ΕΛΔΕ") είτε γιατί δεν δίδονται πλέον βεβαιώσεις απαλλαγής από την υποχρέωση ΕΠΟ.
(και όσες δόθηκαν στο ... αβαβά, οι εκδότες τους τρέμουν)

Από ολιγοήμερη περιήγησή μου στη Δυτ. Πελοπόννησο, στα καμμένα του '08 της Ηλείας και τις ευλογημένες γαίες υψηλής παραγωγικότητας της επαρχίας Τριφυλίας οι απαντήσεις της ΔΕΗ (πλέον: ΔΕΔΔΗΕ) είναι έμμεσα αρνητικές: "Πληρώστε τόσα εκατομμύρια ευρώ για νέα δίκτυα και επιμεριστείτε το κόστος."

Ήλθε και το νέο φιρμάνι της ΡΑΕ και το γλυκό έδεσε ...

archaeopteryx είπε...

αυτό εξηγεί γιατί ο νυν φαβορί ΑΠΕτζης, τ. μπλε υποψήφιος, προωθεί το "οχι άλλες ΑΠΕ"

spiral architect είπε...

Βέβαια σε συζητήσεις μεταξύ ζεστής γουρνοπούλας και κρύας μπύρας ακούστηκε (σοβαρά!) οτι για τη ρετσέτα της ΡΑΕ, φταίει ... ο Φωτόπουλος!
(btw, δες το πρώτο λινκ, έχει ενδιαφέρον)

archaeopteryx είπε...

το είδα, αλλά δεν ξέρω πώς να το αξιολογήσω. Ή λέει "μην κάνετε άλλες αιτήσεις, είναι όλα καπαρωμένα" ή δεν ξέρω τι.

Και για άλλες περιοχές που παρακολουθώ ακούστηκε ημιεπίσημα ότι είναι κορεσμένες και καπάκι να οι αιολικές άδειες στους επώνυμους

archaeopteryx είπε...

Δεν κατάλαβα... απαγορεύτηκε το γουρουνόπουλο? Αυτό είναι ...ανθελληνικό