Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Η Παρευξείνια Τράπεζα γράφει επισφάλειες


http://www.energypress.gr/news/Daneio-6-ekat.-eyrw-sthn-TERNA-gia-aiolika-parka

Και δεν πειράζει, γιατί η Παρευξείνια Τράπεζα φτιάχτηκε για άλλους λόγους που μάλλον δεν συντρέχουν πια, και έχει λεφτά για χάσιμο, αλλά η ΤΕΡΝΑ δεν θα είχε  τύχη με Ελληνικές τράπεζες, πρώτον γιατί δεν έχουν, και δεύτερον ξέρουν την ΤΕΡΝΑ (και το Βήμα).

Ωστόσο μόνο αιολικό "έργο" θα μπορούσε να έχει τόσες μπαρούφες σε τρεις αράδες:

1) Άμεσες μακροχρόνιες επιπτώσεις!  Όπως λέμε στεγνό νερό, ή θορυβώδης ησυχία.
2) Μείωση εκπομπών αερίου θερμοκηπίου:
2.α)   Μόνο στην Ελλάδα θα γίνει αυτό, δεν έχει παρατηρηθεί σε καμία άλλη χώρα
2.β) Θερμοκηπίου, ψυχροκηπίου ή τρομοκηπίου; Χμμμ....

Και λέει για αιολικά 55MW. Μην ξεχνάτε, 55 εγκατεστημένα αιολικά μεγαβάτ, είναι 55 Α/Γ του 1 MW ή 22 Α/Γ των 2,5. Ονομαστική ισχύς, άσχετη παντελώς με ηλεκτροπαραγωγή. Αν όλα πάνε καλά, θα έχουν διαθεσιμότητα 25%, και θα γλυτώνουν λιγότερο από 10% του καυσίμου που θα λένε ότι υποκαθιστούν.   Ψιλά γράμματα;  Όχι, αφού το δάνειο της Παρευξείνιας θα το πληρώνουμε υποτίθεται εμείς, από φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, για αιολικό ρεύμα που θα είναι εν πολλοίς άχρηστο. Άρα, με την πρώτη ευκαιρία, ή με επόμενη Κυβέρνηση, δεν θα το πληρώνουμε.  Εξ ου και η επισφάλεια.

Μια βόλτα στην Νότια Εύβοια θα σας δείξει άλλες αιολικής επενδύσεις να μαζεύουν σκόνη ατενίζοντας τον Νότιο Ευβοϊκό και τον Κάβο Ντόρο. Αυτές είναι οι άμεσες μακροχρόνιες επενδύσεις. Τάκα τάκα και τρέχα γύρευε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: