Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Έχουν πάρει οι άλλοι αποφάσεις; Ή είναι the Great Game of Chicken?


http://www.zerohedge.com/news/cost-combined-greek-bailout-just-rose-%E2%82%AC320-billion-secured-debt-or-136-greek-gdp

4 σχόλια:

laurence είπε...

Όταν διαβάζω ΖΗ με πιάνει η ψυχή μο υ. Δε μας το κάνεις λίγο λιανά; Να περιμένουμε πόρτα από Δευτέρα από γερμανία; Μηπως να δίναμε τους πρωτότοκους μας για να κερδίσουμε κανα μήνα ακόμα;

archaeopteryx είπε...

α... μην τον παίρνεις 100% τοις μετρητοίς. Μεταφέρει ερμηνείες σαν ατυτές που ακούνε οι traders ομολόγων fx και ...μετάλλων. Μπορεί και να προβοκάρει

Η υπόθεση ωστόσo είναι η εξής:

Δεν είναι βιώσιμο το χρέος μας, και εάν δεν φοβοταν ότι θα άνοιγαν την όρεξη σε Ιταλοισπανούς, ίσως καινα το έτρωγαν. Αλλά φοβούνται τις συνέπειες.

Η θεωρία λέει ότι θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε (που δεν είναι το τέλτος του κόσμου) εντός ευρωζώνης (που δεν μου αρέσει αλλά για άλλους λόγους) όταν είναι ΑΥΤΟΙ έτοιμοι. Τώρα, οι κινήσεις της ΕΚΤ με τα τριετή δάνεια ρευστότητας σε Ευρωπαϊκές τράπεζες είναι ίσως η προετοιμασία, το "firewall" που ανέφερα τις προάλλες. Όπως επίσης και ότι το πρωτογενές έλλειμμα μας έχει μειωθεί (που είναι εκ των ων ουκ ανευ). Αρα, ίσως πλησιάζχει η ωρα.

Αλλά λείπει ΕΝΑ βασικό συστατικό. Φρεσκα λεφτά! Δεν φτάνει να διαγράψουμε. χρειαζόμαστε και ρευστότητα. Για την νέα αυτή ρευστότητα είναι νομίζω η κάψα. Αλλά οι Γερμανοί, για πολιτικούς τους λόγους, και για εμπορικούς λόγους δεν δίνουν μια, εάν δεν πάρουν. Τι θέλουν; Γη, ΔΕΗ (δίκτυα) και οι Γαλλοι θέλουν νερά. Ε!, εγώ δεν θέλω. Για 5-10 μήνες μισθών να εκχρωσήσω νερά και ρεύμα και να αποκτήσω και γκιουλέκα.

ΑΓΝΩΣΤΟ τι θέλει η Γερμανία, αλλά και τι θέλει η μαμά της οποίας είμαστε η ΝΑ πτέρυγα με τριγμούς σε Συρία και Ιραν... μπρρρρ...

Έχω μια χαζή θεωρία ότι η 21η Απριλίου (αν την θυμάσαι) έγινε εν όψει πολέμου 6 ημερών..., 1.5 μήνες μετά την 21η.

laurence είπε...

Είμαι sucker για θεωρίες συνομωσίας και δεν ακούω παράξενα τα περί 21ης Απριλίου. Στην περίπτωση μας τώρα, εν έτει 2012 στρατιωτικά πραξικοπήματα δε γίνονται. Να περιμένουμε άλλου είδους επέμβαση από ΗΠΑ;
Σε παρακολουθώ λίγο καιρό τώρα και ομολογώ ότι το ενεργειακό μοιάζει όντως να είναι το κεντρικό σημείο της κρίσης. Οι γερμανοί θέλουν αυτό που έχουμε και το θέλουν πολύ. [λιγνιτες και ήλιο].
Μια ερώτηση, Στο αγγλικό δίκαιο αναγνωρίζεται η ζωτικότητα και η εθνικλή σημασία του ορυκτού πλούτου για μια χώρα ή αν το βάλουν στο μάτι το πήραν.
Σε πλάκωσα με τα άσχετα αλλα μιας και έγραψα ας ρωτήσω και τίποτα χρήσιμο να μαθαίνω.

archaeopteryx είπε...

Ο ήλιος του είναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ ενεργειακά. Τόσο ρεύμα (για 3-4 ώρες όταν δεν έχει σύννεφα) είναι τρελό. Τον ήλιο τον θέλουν να πουλήσουν φ/β.

Η 21η Απριλίου και ο πόλεμος των 6 ημερών είναι ιστορικά γεγονότα. Τώρα ποιός ήξερε τι κλπ, δεν το ξέρω...

Δεν πάω τόσο μακριά με τους λιγνίτες... Λες να τους πάρουν ξένοι; Δικός μας διαπλεκόμενος τους ζαχαρώνει. Τι να τους κάνουν οι ξένοι... δεν συμφέρει η μεταφορά, πολλή υγρασία, πολλά αδρανή. Καλύτερα ...ουράνιο. Αλλά δεν ξέρω.