Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Το πείραμα της εσωτερικής υποτίμησης από τους νεο-Μένγκελε


Εάν το έβλεπα από μακριά, θα έλεγα, "άαα... ενδιαφέρον πείραμα εσωτερικής υποτίμησης των νεο-Μένγκελε".  Δυστυχώς το βλέπω μέσα από την φάκα που μάλλον πάει να κλείσει. Το να φτωχύνεις και να διαλύσεις ένα λαό δεν είναι δύσκολο και έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Το να το κάνεις αναίμακτα και τεχνοκρατικά πρέπει να είναι πρωτοφανές, αλλά οι ιστοριομαθείς ας με διορθώσουν.

Φανταστείτε την Καλιφόρνια με διαρθρωτικά οικονομικά προβλήματα (έχει) και την Ουάσινγκτον να της αφαιρεί το
δικαίωμα να έχει άποψη, να της επιβάλει νόμους που να υποχρεώνουν (την Καλιφόρνια) να μην εξάγει αυτά που μπορεί παρά μόνο εάν δεν ενοχλούν άλλες Πολιτείες, και να επιβάλει φόρους στα ακίνητα στο Σαν Φρανσίσκο, ή να επιβάλει εσωτερικές υποτιμήσεις, και να λέει σε ιδιώτες τι να κάνουν με τους υπαλλήλους τους και τέτοια.  Οι Καλιφορνέζοι που έχουν και μία τάση φρουτισμού, και αρκετά Γερμανο-επηρεασμένοι ενεργειακά (για αυτό δεν έχουν αρκετό ρεύμα), απλά θα πάρουν τα όπλα και θα ξαναγίνουν Φαρ Γουέστ.  Το μόνο που μπορεί να κάνει η Ουάσινγκτον είναι να μην επιδοτεί ελλείμματα της Καλιφόρνια. Αλλά ΔΕΝ μπορεί να τους πεί ούτε πώς να πηγαίνουν τουαλέτα, ούτε τι να κάνουν εσωτερικά. Ούτε υπάρχει ισοζύγιο οικονομικών συναλλαγών μεταξύ Καλιφόρνιας και άλλων Πολιτειών. Το μόνο που υπάρχει είναι ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων και εκλογική αντιπροσώπευση. Αν αδειάσει η Καλιφόρνια από Ομοσπονδιακή Κακεντρέχεια, απλά δεν θα έχει τόσους εκλέκτορες.  Αλλά ποτέ δεν θα κάνει ειδική πολιτική η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, η πολυπολιτισμική Αμερική είναι μία χώρα, πραγματικά.

Τα μέτρα χρειάζονται. Δικά μας μέτρα. Για εμάς μέτρα. Σκληρά μέτρα. Οι νεο-Μένγκελε Γερμανοί δεν επιβάλουν μέτρα. Οι Γερμανοί μας κάνουν ειλώτές τους. ΔΕΝ θέλω τα λεφτά τους, ΔΕΝ θα έχω περισσότερη σύνταξη από τα λεφτά τους. Την ίδια (που δεν θα έχω) θα έχω. Απλά με τα πειράματά τους, υποθηκεύω τα παιδιά μου (επειδή δεν έχω τα προνόμια των Βενιζέλων, δηλαδή, που ανέφερε τα δικά του).

1 σχόλιο:

nikos είπε...

πλέον δεν χρειαζόμαστε άλλα λόγια, αλλά ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Χρειαζόμαστε κάτι σαν το 1909, ένα μέτωπο λαού, στρατού, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δικαστών, αστυνομικών, Εκκλησίας, φοιτητών, μαθητών, προσκόπων, κοινωνικών κινημάτων, όλων των Δημοκρατικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων : Με στόχο την άμεση ανατροπή του Παπαδήμιου και το ξωπέταγμα της Τρόϊκας από τη χώρα.