Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Οι παπαγάλοι το βιολί τους, αλλά θέλουμε "Ανάπτυξη"


Αναμεταδίδουν οι παπαγάλοι τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής ΕΛΕΤΑΕΝ (του πανευρωπαϊκού αιολικού λόμπυ) ότι "αυξήθηκε  κατά τόσο πολύ τοις εκατό η εγκατεστημένη ισχύς αιολικών".

Επαναλαμβάνω: Αυτά τα ποσοστά, είναι σαν να λες πόσα λεφτά πέταξες στην θάλασσα, ή πόσες ανεμογεννήτριες φύτεψες. Με 1) διαθεσιμότητα 20%, 2)κόστος εγκατάστασης  €1-2 εκατομ. ανά MW,  3) μηδενική δυνατότητα υποκατάστασης συμβατικών
μονάδων, 4) ασήμαντη πραγματική εξοικονόμηση καυσίμου, 5) τριπλάσιο κόστος ρεύματος, 6) παραπλανητικά ασήμαντη μείωση CO2 (που δεν θα σας νοιάζει σε λίγο), 7) αντίδραση ανθρώπων στην εμφάνιση και τον ήχο τους, 8) αντίδραση χωρών από τις αστάθειες σε δίκτυα, 9) φτώχεια σε χώρες θύματα σαν και εμάς και την Πορτογαλία, κλπ κλπ, τέτοιες ειδήσεις είναι μόνο δείγμα της επιπολαιότητας και της διαφθοράς των (απανταχού) πολιτικών.

Και η απάτη καλά κρατεί, αφού για να την καταλάβεις πρέπει να μάθεις για δίκτυα, ενέργεια, ρεύμα, μικροοικονομικά, επενδύσεις, και, πιο σημαντικό την διαφορά μεταξύ μεγαβάτ και μεγαβατώρας!  Και με τις πλούσια νομοθετημένες επιδοτήσεις, υπάρχει κοκό για πολλούς.

Στα Ελληνικά το έχω πει πρόσφατα εδώ, και δεν άντεξα, το είπα και σε σχόλιο στο ...Bloomberg.

Τα καλά νέα είναι ότι η αλήθεια γράφεται ωμά και έξω απ' τα δόντια, και οι Γκαμέσες και οι άλλοι αλήτες ψάχνουν για τριτοκοσμικούς.  1,5 δις κόσμος δεν έχει ρεύμα. Η Δύση έχει κατ επανάληψη πηδήξει τους τριτοκοσμικούς, και δεν θα ντραπεί καθόλου να το συνεχίσει.

Θέλετε Ανάπτυξη;  Απασχόληση; Πραγματικά διατηρήσιμη ευημερία; Πολύ και φτηνό ρεύμα, χαμηλή φορολογία, ελαχιστοποιημένη γραφειοκρατεία. Απλά πράγματα (αλλά μόνο για όσους δεν φοβούνται).

Η εικόνα ξεκίνησε από εδώ. Δεν μπορώ παρα να επισημάνω την διακομματική πτυχή του θέματος, εάν και, όπως είπα, δεν είναι όλοι το ίδιο ξετσίπωτοι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://parapona-rodou.blogspot.com/2012/02/blog-post_2194.html


Πρόκειται, για «ΔΙΚΤΥΟ» με δραστηριότητες του ξεπερνούν τα 300.000.000,00 ΕΥΡΩ συμμετοχή του ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ - Έμμεση ή Άμεση?
Στοιχεία Φωτιά Εδώ…

http://www.scribd.com/doc/34545943


ΠΕΡΙΚΟΚΛΑΔΑ - Ο «γνωστός» αδελφός του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και άλλοι γνωστοί πολιτικοί της χώρας με Γερμανικό «άρωμα» ΑΒΒ τα στοιχεία εδώ http://www.scribd.com/doc/43730947 και εδώ http://www.scribd.com/doc/43732222

βρώμικος και ο ρόλος της ΡΑΕ τα στοιχεία εδώ http://www.scribd.com/doc/34462397

έμμεσα εμπλεκόμενοι στις «δραστηριότητες» με αμερικανικές «βάσεις» οι δραστηριότητες τ. ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ΤΟΜΑΣ ΜΙΛΛΕΡ;

Τα Στοιχεία Εδώ…http://www.scribd.com/doc/64850894