Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Strip poker με Firewall -- μαζεύουν ρευστότητα για να προλάβουν το ντόμινο


Θα θυμάστε ότι από την στιγμή που περίπου χρεωκοπήσαμε τον Απρίλιο-Μάϊο του 2010, έγιναν αρκετές δηλώσεις και αναλύσεις από τους φίλους μας τους Γερμανούς (και άλλους) ότι "δεν θα χρεωκοπούσαμε μέχρι να ήταν έτοιμη η "Ευρώπη" τις συνέπειες και να αποφύγει το ντόμινο στο Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
(Τα γραφήματα με τα ευρωδιατραπεζικά κυκλοφορούν από εκείνη την εποχή. Για να κυκλοφορούν, πάει να πει ότι κάποιοι τα κυκλοφορούσαν). Από τότε μέχρι σήμερα έχουν εφευρεθεί διάφοροι μηχανισμοί "προστασίας" που όλοι προσκρούουν στο ότι "δεν υπάρχουν λεφτά", και στην φαινομενική διαφωνία ΕΚΤ και Γερμανίας για το πώς θα καλυφθεί η καλπάζουσα έλλειψη ρευστότητας, και μετά την παρέμβαση της ...FED στην ευρωζώνη, το φθινόπωρο του 2011, ανακαλύψαμε τα LTRO's που  μάλλον είναι μέρος του Firewall στο οποίο αναφέρεται ο Γκάϊτνερ.


Η Ζάχαρη, ως συνήθως, επεσήμανε ότι γενικά ο κόσμος δεν αγοράζει χαρτιά Ευρωπαϊκών τραπεζών (δεν τις δανείζει -- θυμηθείτε το μάθημα) και ότι οι Ευρωπαϊκές τράπεζες χρηματοδοτούνται με ευρώ που προέρχονται από ...δολάρια μέσω ΕΚΤ, και δεν χρηματοδοτούν αμερικάνικές δουλειές, εικάζω λόγω έλλειψης ρευστότητας -- που πρέπει να πειράζει τις αμερικανικές δουλειές, αλλά πάλι δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς σημαίνει, δεν έχει σημασία τώρα -- αλλά μάλλον έχει σχέση με το Firewall. Το Firewall δεν είναι τίποτα άλλο παρά πολλά μετρητά (γραμμές διατραπεζικής) που θα εμποδίσουν "το Πρόβλημα" να ξεφύγει προς Ισπανία, Ιταλία(;), Γαλλία κλπ κλπ. που έχει εκτιμηθεί σε ανάγκες "τρις" (κάπου έχω ανεβάσει σχετικό άρθρο του Stratfor.)


Αν, πράγματι, οι Γερμανοί εννοούν τους όρους που θέτουν (εκχώρηση δημοσιονομικών , προτιμησιακό δικαίωμα κρατικών εσόδων σε εξυπηρέτηση χρέους, συνταγματικές κατοχυρώσεις, και τέτοια, και εάν πράγματι εμείς το εννοούμε ότι δεν θα τους αποδεχθούμε (θα τους αποδεχθούμε;) τότε δεν ξέρω ποιος μπλοφάρει, ή εάν είναι κάτι αποφασισμένο και απλά παίζεται κάποιο θέατρο.  Βέβαια τόοοοσο θέατρο δεν έχω ξαναδεί αλλά πάλι δεν καταλαβαίνω τι είναι 1 τρις ευρώ (δολάρια καταλαβαίνω) και η παρέμβαση της FED ήταν ίσως για να καταλάβει και η ΕΕ τι είναι "τρις".

Με άλλα λόγια, εάν δεν παραδώσουμε τα κλειδιά (και μάλλον και εάν παραδώσουμε τα κλειδιά), όπως λέει και ο ZeroHedge, θα πρέπει να χώσει πολλά μετρητά στις Ευρωπαϊκές τράπεζες για να μην πάθουν κολικό είτε με το PSI είτε χωρίς το PSI.  Θεωρεί και αυτός ότι η χρεωκοπία είναι αναπόφευκτη (εγώ την θεωρώ νομοτελειακή).

Και το δια ταύτα είναι ότι όλος αυτός ο χαμός μάλλον είναι για το Firewall.  Τα τελεσίγραφα είναι για το εάν θα μας δώσουν άλλη μία δόση... (και να αναλάβουν αυτοί να τελειώνουν αφού εμείς ντρεπόμαστε), ή για να αγοράσουν χρόνο... Ποιος ξέρει...  Αν δεν μας αφορούσε, θα διασκέδαζα.   Δεν διασκεδάζω... Ντρέπομαι αφόρητα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το σκ.τοβιβλίο κατεβάζει λογαριασμούς χρηστών που έχουν την άντζελα με τη σβάστιγγα (Χ.Κλυν, του 3Ε και αλλων)

oι βουλγαροι ναζι ετοιμαζονται να κοψουν τα κομματια που δεν μπορεσαν το '12, το '40 και το '45 ως '49...

δηλωσεις βουλγαρου προεδρου: η γερμανια προτυπο χωρα και η ελλαδα να εχει προτυπο τη βουλγαρια (εχει συνειδητοποιημενες πουτανες και οργανωμενη μαφια, το καλο να λεγεται)