Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ποιά είναι η ενεργειακή λογική της Νέας Δημοκρατίας;


Η  "τυφλή" και οριζόντια μείωση στις εγγυημένες τιμές των Α.Π.Ε., ιδίως σε τεχνολογίες που είναι οριακά βιώσιμες, βρίσκεται απέναντι στη λογική της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης (της ΝΔ)

Έχει λογική η Νέα Δημοκρατία στα ενεργειακά;  Να την πει!.  Τώρα που το Πασόκ ψελλίζει ότι θα ακολουθήσει μία νερωμένη εκδοχή αυτού που γίνεται σε όλο τον Δυτικό κόσμο, και σε όλη την Ευρώπη, και σιγοψιθυρίζει αυτά που λέει και το Λαϊκό (δεξιό) Κόμμα στην Ισπανία:  Κάπου να μαζέψουμε τα δημοσιονομικά και να δούμε την αναταγωνιστικότητα, κάτι που απαιτεί να αναθεωρήσουμε τις επιδοτήσεις στην πιο ακριβή μορφή ενέργειας που είναι οι ΑΠΕ. Αυτό είπε ο Ισπανός Υπουργός Ενέργειας. Το είπαν οι Άγγλοι. Το είπαν πια και οι Γερμανοί!  Πάει λοιπόν να μιμηθεί ο Παπακωνσταντίνου τις δεξιές Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, και η ΝΔ θέλει να επιστρέψει σε λογική Ζαπατέρο και ΓΑΠ, και "λεφτά υπάρχουν". Θα τρελαθώ.

Η πιο "οριακά βιώσιμη τεχνολογία" τριπλασιάζει το κόστος του ρεύματος.  Όταν παρέδωσε η ΝΔ στο Πασόκ, η ΟΤΣ ήταν €30-35/MWhr. Τώρα, λίγο για το αέριο και λίγο οι  ΑΠΕ και λίγο οι
παραγγελιές, η ΟΤΣ είναι στις 60-80, και ακόμα τώρα ...αρχίζουμε.  Η McKinsey είπε (ευγενικά) στον ΣΕΒ ότι "είμαστε τρελοί για δέσιμο", η ΕΒΙΚΕΝ τα είπε ξεκάθαρα, και εσύ ονειρεύεσαι επιδότηση οριακά βιώσιμων απατών όπου ο καταναλωτής χάνει και 3-4 επιτήδειοι εισαγωγείς και μεταπωλητές αδειών κερδίζουν;   Και μελέτες;  Καταπληκτικά πράγματα σε καιρό φτώχειας,  παραμονές(;) εκλογών και χρεωκοπίας.

Εγώ θυμάμαι ότι ο Σαμαράς, πάει καιρός, είπε "φτηνή ενέργεια".  Να ξεκαθαρίσετε την θέση σας, όχι με πολiτικάντικα μισόλογα, γιατί έχει ένα σωρό δυσαρεστημένους αναποφάσιστους που δεν μασάνε.  Οι περισσότεροι από αυτούς αντιπαθούν αυτά που θες να επιδοτήσεις από το υστέρημά τους, και, όσοι τα συμπαθούν, είναι του Τρεμόπουλου (ή του ΓΑΠ), και δεν θα σας ψηφίσουν, ούτως ή άλλως. Η ενέργεια δεν είναι αυτό που ζητάει ο ένας και ο άλλος επιχειρηματίας, ακόμα κι εάν είναι καταπληκτικά σπουδαίος, ή ...δεξιός.


Όσο για μένα, τις (ενεργειακές) θέσεις μου τις έχω πει, έχουν στόχο ελαχιστοποίηση κόστους στον καταναλωτή και απρόσκοπτη φτηνή ενέργεια στην βιομηχανία. Τα περί οφθαλμαπάτης, τα έχουν πει άλλοι, πιο σοβαροί από εμένα. Παραμύθια για μωρά παιδιά ότι με πολλά αιολικά θα παγώσω τους πόλους, δεν τα πιστεύω.   Και έχω ένα βοηθό που με λίγα κλικ αλλάζει το χρώμα στις πράσινες καραμέλες, και τις κάνει όλες ...μπλε.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΦΑ, όπου φυσάει ο άνεμος είναι η τακτική της ΝΔ και όλων των άλλων που βλέπουν τι γίνεται στο ΠΑΣΟΚ και τρέμουν μην πάθουν τα ίδια.

Το λάθος είναι ότι δεν εκτιμούν σωστά την αντίληψη του λαού και υπερεκτιμούν την δύναμη των ΜΚΟ.

Αλλά τι περιμένεις όταν μεγαλοσύμβουλος του Σαμαρά είναι κολλητός του αρχηγού της WWF. Ολοι οι Spin Doctors μια φάρρα είναι.

archaeopteryx είπε...

Ναι εν τάξει, και ο Δήμας Πράσινος και ο Ρέστης κολλητός, και ο Κοπελούζος τέως υποψήφιος, αλλά δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι ο κόσμος είναι λίγο στην τσίτα, και έχει πάψει να πιπιλάει καραμέλες;

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ήταν στον ΣΕΒ η WWF!

xrhxa είπε...

Έλα μωρέ αρχαίε...το παιδί θα άκουσε κανέναν "πελάτη" ψηφοφόρο που έχει κάνει ήδη επένδυση να διαμαρτύρεται και είπε να κάνει τον καλό....μην είσαι τόσο αυστηρός...

archaeopteryx είπε...

δεν είμαι αυστηρός, και ξέρω ότι πήγε και τον είδε η ΕΛΕΤΑΕΝ γιατί έχω πάρει 10 κόπιες της σχετικής αλληλογραφίας. Παρ' όλα αυτά δεν νοείται ακόμα και σήμερα η ΝΔ, μετά δύο χρόνια που έχουμε περάσει να το παίζει ...ΓΑΠ. Έλεος.

Άσε που ο Καλαφάτης δεν έχω καταλάβει πώς είναι "ενέργεια". Λατομεία είχε στο ΥΠΑΝ... Αν τώρα του έδωσαν και Ενέργεια, δεν το ξέρω.

Αντιδρώ και στο τι λένε και στο τι κάνουν.

Ψηφισαν τον Νόμο για τις ΑΠΕ. Πες, τότε δεν ήξεραν, Από τότε μεσολάβησε Κοπεγχάγη, κατάρρευση αγοράς CΟ2, γαργάρα από την Ζήμενς για τις ΑΠΕ, μεταστροφή ΚΑΘΕ κεντροδεξιού κόμματος στην Ευρώπη (αφου το πάιζουν Ευρωπαίοι) κατά των επιδοτήσεων, η χώρα είναι φαλιρισμένη και μιλάει για επιδότηση του τίποτα; Ξανά έλεος.

Εκτός εάν σαν τον ΓΑΠ λέμε για να λέμε. Εκείνος τουλάχιστον παριστάνει ότι τα πιστέυει. Τα πιστέυει και η ΝΔ; Έχω πολλά μπλέ άλογα να κάνουν παρέα στα πράσινα.

Ανώνυμος είπε...

Τα κουκιά και η τσέπη και να λέμε σε όλους αυτό που θέλουν να ακούσουν. Με Αβραμόπουλο και Δήμα Αντιπρόεδρο τι περιμένεις?

Ανώνυμος είπε...

Μην είσαι και σίγουρος ότι ο Καλαφάτης ξέρει από ενέργεια ή ότι η ΝΔ έχει διαμορφώσει και άποψη. Το "φτηνή ενέργεια" του Σαμαρά ισχύει και δικαιώνεται από τις θέσεις αντισοιχων κομμάτων στην Ευρώπη