Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Θα μπορούσε να υπάρχει Σκάϊ σε νησί με έξυπνο δίκτυο και φτηνό πράσινο ρεύμα;


Η συνοπτική απάντηση είναι "μάλλον όχι, εκτός εάν είχε μία καλή ντηζελογεννήτρια για να τον τροφοδοτεί".  Είναι απίθανα τα παραμύθια και η προπαγάνδα που προβάλουν οι καλές αυτές κυρίες. Θα βάλουμε αιολικά και φωτοβολταϊκά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα και έξυπνο δίκτυο στην Κύθνο και θα έχει πάμφθηνο ρεύμα (όταν φυσάει). Θα μπαίνει το πλυντήριο (όταν φυσάει). Και θα φορτίζουμε και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όλα πολύ φτηνά (και με γερμανικά δάνεια).

Θα βλέπουν οι νησιώτες τον λογαριασμό τους να πέφτει κατακόρυφα!  Γνωρίζουμε ότι η Κλιματική Αλλαγή είναι σοβαρό πρόβλημα και οι πλημμύρες στην "Μπανκόν" οφείλονται στο μεγάλο πλέον πρόβλημα της ανόδου της θερμοκρασίας της Γης, που κάνουν πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά στον κόσμο και σκαμπανεβάζουν τα χρηματιστήρια του κόσμου (αυτό κυρία μου είναι σοβαρή καταγγελία, πρέπει να επιληφθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς!)



Προσωπικά θεωρώ τον Φικιώρη πολύ πιο ενημερωμένο και ειλικρινή, από τις απίθανες ξανθιές του Σκάϊ. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι στον θαυμάσιο κόσμο του διαδικτύου, καταγράφεται και αποθηκεύεται κάθε αρλούμπα που λένε, και κάποια στιγμή θα τα ξαναπαίξουμε σε playback για να τις θυμόμαστε. Ξέρουν και την λέξη "αειφορία".  Να προτείνω να μετακομίσει ο Σκάϊ σε ένα από αυτά τα νησιά, να απολαμβάνουμε φτηνές πράσινες εκπομπές (όταν φυσάει -- και δώρο ένα γερμανικό δάνειο).

8 σχόλια:

spiral architect είπε...

Λίγα τα λόγια σου για τη Σία έτσι;

Η Σία ανήκει σε ξεχωριστό είδος!

Αν μη τι άλλο, το κορίτσι έχει ευαισθησίες: Περισσότερο αναρωτιέται για την κοινωνική τοποθέτηση του Παπαδήμιου παρά για την κοινωνική κατάσταση των αστέγων!

Η Κατερίνα φαίνεται καλή μεταγραφή και οι επόμενες αγωνιστικές θα δείξουν καλύτερα ...

Τώρα πως θα γίνει να έχει η Κύθνος φτηνό ρεύμα με "έξυπνα" δίκτυα και μεις στη στεριά με τα "χαζά" δίκτυα να βλέπουμε όλο και να ακριβαίνει το ρεύμα, μάλλον πρέπει να ρωτήσουν τη Μανταλένα

spiral architect είπε...

... Ξέρουν και την λέξη "αειφορία". Να προτείνω να μετακομίσει ο Σκάϊ σε ένα από αυτά τα νησιά, να απολαμβάνουμε φτηνές πράσινες εκπομπές (όταν φυσάει).

Μωρέ κι άλλα ξέρουν: Λες μαλακίες: ΣΚΑΪ

Ανώνυμος είπε...

Πληρωμένα γερμανοπαπαγαλάκια

nikos είπε...

είναι άξιο απορείας και επιστημονικής έρευνας μια ερώτηση ..
ποιος λογικός και σώφρων κυβερνήτης , εγχώριος τραπεζίτης, ΔΙΕΘΝΉ τραπεζικό και πολιτικό καπιταλιστικό σύστημα επί.... 8 χρόνια θα χρηματοδοτούσε ποτέ τους την λεγόμενη "Πράσινη Ανάπτυξη" του μαλακα ΓΑΠ, ΠΑΠ @ ΣΙΑ με την “παρεουλα του” (Π.Χ. Σκαι ,Μεγκα ΜΜΕ )……αν δεν τους είχε αυτός προηγούμενος…… πιάσει τον κώλο …."ΕΔΏ ΣΕ Θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα ...."

Ανώνυμος είπε...

Για το Δίκτυο Αειφόρο Αιγαίο δεν θυμάμαι αν έχουμε ξανασχολιάσει. Όλες αυτές οι ΜΚΟ, τα Δίκτυα, οι ενημερωτικές ημερίδες για την αειφορία κλπ, είναι τόσα πολλά και επαναλαμβανόμενα τα τελευταία χρόνια που έχουμε πια μπλεχτεί για τα καλά.
H Εco ενημέρωση σε λίγο θα μας πει πως και ο τουρισμός ή οι τουρίστες είναι καταστροφικός παράγοντας για τη διατήρηση των νησιών…
http://www.diktioaigaiou.gr/contents/about.php?action=show&kid=49&lang=1&m1=18

Μετά το «περίτεχνο» σχόλιο του Spiral, η σελίδα των σχολίων πρασίνισε. Έγινε, ιδιαίτερα ταιριαστή με την φιλοσοφία Eco…κάτι.
Κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ανάπτυξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας στα νησιά είναι οι άστατες συγκοινωνίες, τα ακριβά εισιτήρια και κόστος μεταφοράς προϊόντων (από νησιά προς Αθήνα ή το αντίστροφο κλπ).
Να συμπληρώσω κάτι, για το οποίο εμπνεύστηκα από στο πνεύμα του Spiral:
Πλοία κινούμενα με τη ηλιακών πάνελ, για πιο πράσινη θάλασσα!
http://energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/dd55798a-4817-41b2-82fd-655778e28266

Μέχρι όμως να γίνουν τα πάντα Eco, (και απορώ με ποιών τα χρήματα και από ποιους) ας μην ξεχνάμε και τις σημερινές ανάγκες:
Τα πολλά και μικρά νησιά της Ελλάδας, κατοικούνται και το χειμώνα και όχι μόνο το καλοκαίρι, δηλαδή την εποχή που οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν έσοδα από τα δρομολόγια.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=147653

Ανώνυμος είπε...

Η μεταγραφή της Κ.Χ. έγινε από τον Αρκτούρο όπου ήταν υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων. Εκεί μεγαλούργησε αλλά δεν κατάφερε να απαντήσει στην απλή ερώτηση: οι λύκοι είναι θύτες της αρκούδας; Το ερώτημα τέθηκε όταν παρουσιάστηκαν ντοκουμέντα που έδειχναν ότι οι λύκοι στην Αμερική ενίοτε τρέφονται με αρκούδες, κάτι που αν συμβαίνει και εδώ απαιτεί σοβαρή σκέψη για την διαχείριση των δύο ειδών.

Το εξοργιστικό με το δήθεν οικολογικό πρόγραμμα του ΣΚΑΙ είναι ότι δεν ασχολείται, έστω και ξώφαλτσα, με αληθινά οικολογικά θέματα και με οικολογικές θέσεις που είναι αντίθετες με την λαϊκίστικη άποψη. Παράδειγμα, είναι πιο συμφέρων ο διαχωρισμός απορριμάτων σε ανακυκλώσιμα και μη από κεντρική μηχανική μονάδα ή στο σπίτι. Είναι οικολογικά σοφή η με κάθε μέσον διατήρηση αδέσποτων ζώων; Πόσα εκατομμύρια μικρόπουλα τρώνε οι αδέσποτες γάτες κάθε χρόνο; Και άλλα παρόμοια. Είναι τόσο μπηγμένοι στην "δημιουργία οικολογικής συνείδησης" που καταντούν εμετικοί/ες.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Πουλημένες γλάστρες πουλημένων αφεντικών

Ανώνυμος είπε...

@ Kaymakchalan: Η μεταγραφή της Κ.Χ. έγινε από τον Αρκτούρο όπου ήταν υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.

Και για το λύκο αλλά περισσότερο για την αρκούδα, ο Αρκτούρος (με την αντοχή της δημόσιας εποπτεύουσας αρχής) έκανε και συνεχίζει να κάνει ότι θέλει στη Βόρεια Ελλάδα ενώ ισχυρίζεται ότι θέλει στα ΜΜΕ που πρόθυμα αναπαράγουν κάθε δελτίο τύπου εκδίδει.
Κάποια από τα αποτελέσματα των λανθασμένων – κατά τη γνώμη μου – πολιτικών που ασκούνται τόσο στη διαχείριση του λύκου αλλά κυρίως στη διαχείριση της αρκούδας – τα μαθαίνουμε μόνο από το ιντερνετ!
Ερωτήματα και παράπονα για τον πραγματικό αριθμό των αρκούδων ή το κόστος των ζημιών που προκαλούσαν σε κάποιες περιοχές διατυπώνονταν… από παλιά. Εκείνες τις εποχές η Κ.Χ. ενδεχομένως να εργαζόταν ακόμα Αρκτούρο.

http://www.hunters.gr/2003/10/%ce%b6%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%ad%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%bf%cf%8d%ce%b4%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%bf%ce%bc/