Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Go get the D-Marks (αν και έχει και "άλλο" τρόπο)


Από το πρωί της Πέμπτης, που διάβαζα την εφημερίδα μου, σας είπα ότι είναι περίεργη η μέρα της αναμονής. Τα μέτωπα του Durban δεν ενδιαφέρουν κανέναν, το ρολόϊ που κάνει τικ-τακ-τικ-τακ έχει πάει στην Κεντρική Ευρώπη, και κάνει τικ-τακ στα αυτιά της Τράπεζας που μου έχει πρήξει τα συκώτια με μετρητές CO2-μαϊμού στο Manhattan και χορηγείες σε Μουσεία και Ιδρύματα της Αθήνας με αντάλλαγμα Πρασίνισμα.


Η μέρα είχε φημολογίες... Θα δανείσει η ΕΚΤ το ΔΝΤ, δεν θα δανείσει η ΕΚΤ το ΔΝΤ... Αλλά οι οθόνες έδειχναν την Τράπεζα που κάνει Πράσινες χορηγίες να ζορίζεται, αντίθετα από την προσδοκία ηρεμίας από τις υποχέσεις απρόσκοπτης ρευστότητας από την ΕΚΤ και την μείωση του επιτοκίου στι 1%...  Όσοι διαβάσατε το Παρενθετικό Μάθημα Χρηματαγορών, και την απορία για το τι θα κάνει ο ταμίας του αφεντικού, θα βρείτε την συνέχεια ενδιαφέρουσα.


Για να έχουν ακεφιές οι μετοχές της Τράπεζας του CO2, με τον Ντράγκι να τάζει απρόσκοπτη ρευστότητα, πάει να πει ότι η Τράπεζα μπορεί να φλερτάρει με πρόβλημα βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης (το βαρετό μάθημα...). Για να πάρει την απρόσκοπτη ρευστότητα, όλο και κάποια χαρτάκια θα πρέπει να προσκομίσει στο γκισέ. Και ή δεν έχει πολλά, ή δεν είναι καλής ποιότητας, ή κάτι άλλο.

Και επειδή γράφω αυτές τις γραμμές με μουσική από εδώ, και επειδή το παιχνίδι είναι όσο χοντρό γίνεται (σε πολιτισμένα επίπεδα), την δήλωση του Ντράγκι, εγώ ο ασήμαντος την παίρνω βερεσέ. Αν η Τράπεζα του CO2 έχει λόξιγκα, αυτό αφορά τον ταμία του αφεντικού. Κι αν τυπώσει, που δεν υπαινίσσομαι εγώ τέτοια πράγματα, δεν θα το πει. Στον Β', όλοι τύπωναν και αυτός είναι ο Γ'. Κι αν τυπώσει, ή εάν λασκάρει, δεν θα το κάνει το ίδιο για όλους. Το αφεντικό, είναι κατ' εξοχήν της σχολής ότι ούτε όλα τα ζωά είναι ίσα, και σίγουρα το ίδιο είναι über alles. Είμαι σαφής;

Ωστόσο η είδηση της Κινεζικής πρόβλεψης για ψύξη μέχρι το 2660, και η φωτό του αιολικού που έγινε πυροτέχνημα, ταξειδεύουν προς Durban μεριά...  Θα σας πω ποιοί είναι οι τέσσερεις καβαλλάρηδες της Αποκάλυψης:  (1) Τα ισοζύγια πληρωμών, (2) η ρευστότητα, (3) το downsizing (η προς τα κάτω προσαρμογή μεγεθών, καμιά φορά το λένε και deflation, αλλά είναι ευρύτερο και (4) το deleveraging, η απομόχλευση, ο περιορισμός της εξάρτησης σε δανειακά κεφάλαια. Δικιά μου είναι η ...θεωρία, αλλά κάπου θα το έχω δει...



Ο ZeroHedge, βαλτός-ξεβαλτός, κεντάει.   "Go get the D-Marks" (ή, τύπωσε,  μην το πεις σε κανένα, και σφιχτό fiskalpolicy χαχαχαάααα).

http://seekingalpha.com/symbol/db?source=search_general&s=db
One theory is that there is a “collateral shortage.”
a treaty which bans monetary financing
τα άγχη της Θάτσερ και του Μιτεράν του 1989.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα Ιδρύματα πράσινης επιρροής είναι πολλά; Συγκαταλέγεται σ’ αυτά και το Ι4CENSE;

http://nikosnikolopoulos.gr/?section=2996&language=el_GR&itemid730=4009

archaeopteryx είπε...

χαχαχα... από τα πρώτα...

spiral architect είπε...

Ι4CENSE:
Ο κόσμος το'χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι!
Ρωτήστε και την κα Ξαφά και θα σας απαντήσει:
- Χάλια, χάλια: το κρασί παλιό, το χαβιάρι μαύρο ... Oh, mon Dieu!

btw, το site τους έχει αλλάξει επί το μυστικότερον.
Κάντε μια βόλτα μέσα, δεν θα δεις πλέον ούτε "πρασινάδες", ούτε τα πρόσωπα που απαρτίζουν το ΔΣ, ούτε τις σχέσεις με την εταιρεία της (παντοτινής) μου αγάπης κας Ξαφά!
(μπρρρ ... βίτσια που κουβαλάω!)

archaeopteryx είπε...

τα περισσότερα πράσινα sites κρύβονται πλέον...

Μα με μόνο λίγο ψάξιμο είχα βρει τέρατα τον Οκτώβριο του 2010...

ΠΧ, η Οσραμ ήταν χρηματοδότησης της Πράσινης ΜΚΟ που από Αθήνα, έκανε και αρχιτεκτονικά στο ...Ισραήλ, και είχε και (παραγματικά καλά παιδιά).. και που έφερε τον AL Gore στο Μέγαρο!!

Μάντεψε τίνος θυγατρική είναι η Όσραμ.

Αν χαζέψεις το http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/10/i4cense-google-zug.html
θα δεις και το σλόγκαν

making money while doing good.

Οι άνθρωποι ΔΕΝ λαδώνουν πια. Χορηγούν ΜΚΟ. Κούκλα δουλειά.

spiral architect είπε...

ΜΚΟ

H "ανεξαρτησία" που σκοτώνει!
(άρθρο με πηγές από "Le Monde Diplomatique" και "Ριζοσπάστη")

Ανώνυμος είπε...

Από την ομιλία του Υπουργού ΠΕΚΑ στο DURBAN:
¨Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
μια αποφασιστική ώθηση για αλλαγή του ενεργειακού μας μείγματος
εξοικονόμηση ενέργειας μέσω ανακαίνισης των κτιρίων
«πράσινα» συστήματα μεταφορών συμπεριλαμβανομένης της ναυτιλίας, σε παγκόσμια κλίμακα και σε δίκαιη βάση
μια αποδοτική αλλά και βιώσιμη γεωργία
νομικώς δεσμευτική κάλυψη του 40% μέχρι το 2020 και πλέον του 90% της ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2050 από ΑΠΕ με αντίστοιχες μειώσεις εκπομπών¨.
Η ΝΔ που συγκυβερνά συμφωνεί σε αυτά????????????

Ανώνυμος είπε...

Πoυ θα είναι ο Παπακ το 2020 ή το 2050?? Αρλούμπες στο τετράγωνο. ΚΑΝΕΙΣ δεν τα παίρνει πια αυτά σοβαρά, και κανεις δεν παίρνει το τέως Υποyργό Οικονομίας νυν ΥΠΕΚΑ, σοβαρά.

Επάγγελμα: Οικονομολόγος. Εργάστηκε στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην Γαλλία (1988-98). Δίδαξε οικονομικά στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2003-2007). Διατέλεσε Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα πολιτικής έρευνας και Κοινωνίας της Πληροφορίας, με συμμετοχή σε διεθνείς ερευνητικές συνεργασίες (2004-2007).

Τον προσλαμβάνεις?

spiral architect είπε...

Nαι ανώνυμε 11:39, σε λίγο που δεν θα μπορούμε να ξύσουμε τον ποπό μας, θα έχουμε λεφτά να κάνουμε αναβαθμίσεις κτιρίων κλπ "πράσινες αρχιδιές"!

Η Παναγία να βάλει το χέρι της

spiral architect είπε...

Kαι επειδή πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι και έτσι πρέπει να παραμένουμε διαβάστε το παρακάτω:
You will never walk alone
(btw, επειδή έζησα για δυο χρόνια στην Ολλανδία, σε οπαδικό επίπεδο Φέγενορντ vs Αϊντχόφεν = Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός)

Ανώνυμος είπε...

Moody's το αξιόχρεο BNP Paribas και Credit Agricole μειώνεται σε Aa3, Societe Generale σε Α1

Ανώνυμος είπε...

Στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να μετάσχει στη Σύνοδο του ΟΗΕ για τη Κλιματική Αλλαγή.
...Παράλληλα υπογράμμισε ότι, για να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι θα πρέπει να προωθηθούν καινοτόμα εργαλεία, όπως τα “πράσινα ομόλογα”.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=112782274
(Πράσινα ομόλογα;)

spiral architect είπε...

Πράσινα ομόλογα?
Mε λεμόνι ή με ξύδι τρώγονται αυτά?
Τι σως να πρωτιμήσωμεν?

Ρε δε μας γ....σαι και συ ρε ΓΑΠ και όλοι οι "πυροβολημένοι" που συχνάζουν στα TED και opencoffee, εκστασιαζόμενοι με την καμαρίλα των dealing rooms, θέλοντας να βγάλουν εύκολο χρήμα με εικονικές υπηρεσίες!

Καινοτομία, ομόλογα και easy money οι μόνιμες πιπίλες των golden boys, των wannabe's και των πολιτικών σφουγγοκωλάριών τους!