Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Και θα ακριβύνει το ρεύμα, και ρεύμα δεν θα έχουμε


Δεν θεωρώ ότι "προφήτευσα" την άνοδο του ρεύματος... Ούτε φυσικά αυτή η αύξηση θα είναι η τελευταία. Η λιανική τιμή θα πάει 2 έως 3 φορές πάνω από αυτή που ήταν το 2009.

Το τραγικό, δεν είναι ότι θα ακριβύνει το ρεύμα. Το τραγικό είναι ότι και θα ακριβύνει, και δεν θα υπάρχει. Όλα τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά που έχουν αποφασίσει οι Γερμανοί να μας χώσουν, με πρόθυμους συνεργάτες, τους γνωστούς "ενεργειακούς βαρόνους" είναι κεφάλαια πληρωμένα από ΕΜΑΣ, μέσα από τα φουσκωμένα τιμολόγια, που, ασχέτως κόστους, δεν θα παράγουν ρεύμα. Να μην τα ξαναλέω... Η Γερμανία με 25.000 αιολικά έχει το 6,5% της ηλεκτρικής της
 ζήτησης από αιολικά (από εδώ και εδώ) . Και δεν μπορεί να ανέβει άλλο αυτό το ποσοστό. Το έχει πει η Ε.ΟΝ από το 2005!  Στο άλλο άκρο τα μικρά Falklands:  Έβαλαν αιολικά για δήθεν 40% της ηλεκτροδότησης, δηλώνουν ότι καλύπτουν το 13-23%, αλλά στην πράξη καλύπτουν το 4-8% αφού τόσο μόνο συμβατικό ρεύμα υποκαθιστούν.

Πεταμένα λεφτά, πληρωμένα από εξαθλιωμένα ανδράποδα για να έχουν οι Γερμανοί εξαγωγές, και να παριστάνουν οι Περιστερομυτιληναιοκοπελούζοι τους "επιχειρηματίες". Και έχοντας πετάξει αυτά τα λεφτά, σε αιολικά και Χέλιος, ΠΟΥ θα βρεθούν και ΠΩΣ θα αποπληρωθούν τα πρόσθετα κεφάλαια για το ρεύμα που θα χρειαζόμαστε για να παριστάνουμε ότι ζούμε σε επίπεδα 1960;

Πού ξέρω πόσο θα ανέβει το ρεύμα;  Μα από τον πίνακα της ΕΕ, με τις τιμές του ρεύματος, από τον Νοέμβριο του 2009 (εδώ):

€0,089 με 201% αύξηση γίνεται €0,268/kWhr
€0,073 με 80% αύξηση γίνεται €0,132/kWh

Αυτά για να γίνουμε Δανία του Νότου, κατά τον Πράσινο Μπουρδολόγο. Μόνο που η Δανία δεν έχει φ/β, και δεν έχει την Ελληνική διαφθορά. Πολλαπλασιάστε το 80-201% με τον πολλαπλασιαστή της επιλογής σας... Η παρουσίαση της McKinsey στον ΣΕΒ, (με τοποτηρητές τον Λάλλα και την WWF) είπε για 234%...

Τις συνέπειες αυτής της αυτοκαταστροφικής ενεργειακής πολιτικής, με την ανοχή και συγκάλυψη των 250 Γιδιών, που παριστάνουν τους Νομοθέτες, στην όποια ψευδαίσθηση ανταγωνιστικής ύπαρξης, ας τις βγάλει ο καθένας. Ίσως αποκτήσουμε στάτους χώρας με φτηνά εργατικά, Ελληνόφωνους Κινέζους, και τσάμπα γη -- την μισή για σκουπιδότοπο και την άλλη μισή για συνταξιούχους Γερμανούς να λιάζουν την ψωρίασή τους παρέα με βολικά συνεργαζόμενα γιουσουφάκια.

3 σχόλια:

spiral architect είπε...

...Ίσως αποκτήσουμε στάτους χώρας με φτηνά εργατικά, Ελληνόφωνους Κινέζους, και τσάμπα γη -- την μισή για σκουπιδότοπο και την άλλη μισή για συνταξιούχους Γερμανούς να λιάζουν την ψωρίασή τους παρέα με βολικά συνεργαζόμενα γιουσουφάκια.

Ωχ!
click!

archaeopteryx είπε...

ο τύπος στα αριστερά, ούτε να ανρωτηθώ γιατι χαμογελάει...

spiral architect είπε...

Γιατί ειναι τυχερός!
Η Ελλάδα (ακόμα) έχει πολλούς απ' αυτούς που θα τον ικανοποιήσουν!
(τυχερούλη Guido)