Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ποῦ ράβεσαι;


γράφει ο a. thymosophus

Την εποχή της σεμνοτυφίας στην Αθήνα, για να παντρευτεί μία κοπέλα έπρεπε να είναι παρθένα. Έτσι, για να πληρούν τις
 προδιαγραφές του γάμου, πολλές άτακτες της εποχής προσέφευγαν στις υπηρεσίες γυναικολόγων προκειμένου να μετατραπούν ξανά σε παρθένες. Η μετατροπή αυτή γινόταν με την γνωστή παρθενορραφή.  Εκείνη την εποχή ο διασημότερος γυναικολόγος ήταν ο καθηγητής μαιευτικής Λούρος. Κάποια μέρα, δύο καλοντυμένες φίλες συναντήθηκαν, και θέλοντας να κάνει κομπλιμέντο η μία στην άλλη, της λέει: «Ποῦ ράβεσαι;» και η άλλη, μη αντιλαμβανόμενη το κομπλιμέντο, της απαντά: «Στου Λούρου».

Έτσι λοιπόν, μετά την απώλεια της παρθενίας της Ευρωζώνης από το Ελληνικό κούρεμα, της συνιστούμε να απευθυνθεί «στου Λούρου», για να μπορέσει να ξαναπουλήσει ομόλογα.

Τι κοινή δημοσιονoμική πολιτική μπορείς να κάνεις όταν η Γερμανία υπαγορεύει Νόμους με εμπορική σκοπιμότητα μέσω ΕΕ και μέσω πολιτικών πιέσεων ή λαδωμάτων;  Πώς επηρεάζεται το έλλειμμά μου, όταν υποχρεώνομαι να πληρώνω το ρεύμα 3 και 4 φορές πάνω επειδή έτσι θέλει, για άλλους λόγους ο Επίτροπος Περιβάλλοντος και για άλλους λόγους ο κάθε Σόϊμπλε;  Τι "κοινή" πολιτική είναι αυτή όταν υπάρχει εσωτερικός ανταγωνισμός για ρευστότητα και, φυσικά, ο ισχυρότερος (που ελέγχει και το τυπογραφείο)  κερδίζει;  Υπάρχει "εμπιστοσύνη" μεταξύ μας, και περιμένουμε και από τις αγορές;

5 σχόλια:

spiral architect είπε...

- Ποῦ τραβιέσαι;
- Στου Φουστάνου!
(φτιάχνει και κάτι μύτες... μούρλια)

Ανώνυμος είπε...

έλεος με τους πράσινους απατεώνες...

Τη στενή σύνδεση των θεμάτων του περιβάλλοντος με την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, υπογράμμισε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του Κινήματος και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος συμμετέχει στην Σύνοδο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP17), που πραγματοποιείται στο Durban της Νοτίου Αφρικής.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι για να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι θα πρέπει να προωθηθούν καινοτόμα εργαλεία όπως η φόρος άνθρακα και τα πράσινα ομόλογα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τις συγκεκριμένες προτάσεις στη διάρκεια συνάντησης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με αντιπροσωπείες χωρών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για την αποτίμηση της προόδου της συζήτησης που διεξάγεται στον ΟΗΕ.

Επίσης κατά την διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Στη Σύνοδο συμμετέχουν αντιπροσωπείες από όλα τα κράτη του κόσμου, διεθνείς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Οι μεγάλες προκλήσεις της Διάσκεψης είναι η μετά Κιότο εποχή, δεδομένου ότι η Συμφωνία του Κιότο λήγει στο τέλος του 2012, η ανεύρεση πόρων και η ενεργοποίηση του Πράσινου Ταμείου για την Κλιματική Αλλαγή.

Τέλος, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της Greenpeace, Kumi Naidoo, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με μέλη της Ελληνικής και Κυπριακής Ομογένειας στην Νότιο Αφρική.

Ανώνυμος είπε...

Το κεφάλι του ΓΑΠ έχει γεμίσει πράσινα υγρά και δεν συνειδητοποιεί τι γίνεται στον κόσμο. Παπαρολογώντας ελπίζει να τον συγχωρέσει ο Σοϋμπλε

Ανώνυμος είπε...

Και για μια ακόμη φορά αισθάνομαι ευτυχής που δεν σπούδασα στο Αμχερστ.

porta porta είπε...

στου Ψαλιδοχερη

ΠΠ