Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Συγκυβέρνηση αυτή την στιγμή σημαίνει κυβέρνηση-φάντασμα

Professor Moriarty είπε:

Συγκυβέρνηση αυτή την στιγμή σημαίνει κυβέρνηση-φάντασμα. Χωρίς σαφές πρόγραμμα. Ο μόνος σκοπός της θα είναι η πλήρης υποταγή σε σχεδιασμούς που γίνονται εκτός Ελλάδας.

Η κυβέρνηση που είχε την ισχυρή πλειοψηφία δεν θέλει να αναλάβει το κόστος υλοποίησης ενός μνημονίου που υπέγραψε χωρίς περίσκεψη και αιδώ, και τώρα πια είναι ανίκανη να διαχειριστεί, τόσο στο λειτουργικό, όσο και στο επικοινωνιακό επίπεδο. Συγκυβέρνηση ίναι το τελευταίο χαρτί όσων απέτυχαν σε κάθε πρόβλεψη και προγραμματισμό. Κουτοπόνηρα ψήφισαν ένα μνημόνιο το οποίο πίστευαν ότι θα το “μαϊμουδιάσουν”, θα κοροϊδέψουν τους κουτόφραγκους, θα διασώσουν τους προνομιούχους που έφτιαξαν, και θα εμφανιστούν μετά σαν σωτήρες. Έπεσαν θύματα στην αφελή σειρά από μπλόφες που σκηνοθέτησαν. Μέσα σε μια συγκυβέρνηση θέλουν να φθείρουν την αντιπολίτευση πριν καν προλάβει να ασκήσει κυβερνητικό έργο. Οι υπόλοιποι επίδοξοι εταίροι απλώς εκτελούν συμβόλαια και προωθούν συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων. Είναι ο ορισμός του οπορτουνισμού ενδεδυμένος με μανδύα πατριωτικής μεγαλοψυχίας. Μία τέτοια κυβέρνηση θα οδηγούσε, ή στην πλήρη κατάρρευση, ή στην πλήρη υποτέλεια.

Τα πράγματα φοβάμαι είναι πιο σοβαρά από ότι νομίζουμε. Βλέπω σημεία παράλυσης, έως κατάρρευσης. Δεν ξέρω αν το σχέδιο είναι τελικά η απουσία σχεδίου και η σκόπιμη εξώθηση των πραγμάτων στα άκρα. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει μια ακυβέρνητη πολιτεία, και μια οικονομία που ψυχορραγεί και κάποιοι συζητούν να διαμοιράσουν ιμάτια.

Ένα θεσμικό κέντρο εξουσίας, εφαρμογή νόμων και κανόνων, στοιχειώδες σχέδιο, προβλέψεις βάσιμες και όχι σουρεαλιστικές, εφαρμογή της λογικής και αίσθηση στοιχειώδους εθνικής αξιοπρέπειας.είναι τα απαιτούμενα από την επόμενη κυβέρνηση. Πιστεύω ότι όλοι όσοι έχουν συναίσθηση ευθύνης πρέπει να συσπειρώνονται για την επόμενη μέρα. Και αυτοί που θέλουν να τους εμπιστευτούμε την διακυβέρνηση να ετοιμάζουν ήδη τον κατάλογο τον αποφασισμένων

Σχόλιο σε άρθρο του Κώστα Ροδινού στο antinews

4 σχόλια:

Φακ Κωστας είπε...

Πάντως, για την πράσινη ανάπτυξη τόσο καιρό που φωνάζεις, έχεις δίκιο Αρχαίε..
Ούτε πράσινη είναι αλλά ούτε ανάπτυξη..
Δες τι γίνεται σε εταιρία της Θεσσαλονίκης:

h++p://technews-greece.blogspot.com/2011/10/blog-post_03.html

Ανώνυμος είπε...

Προφέσορα,

Οχι συν-κυβέρνηση..αλλά...
...άλλου είδους "συν-δικτατορία" χρεαζεται αυτές τίς 'ωρες
Μεντβεντοφ-Πουτιν-εια

Φιλικά
ό παγωτατζής

Υ.Γ Αν μιλάμε γιά ώφελος τής ΕΛΛΑΔΟΣ

Professor Moriarty είπε...

Ομολογω οτι δεν θα μπορουσα να βρω καλυτερο εκδοτη των σχολιων μου, Αρχαιε. Η καλυτερη φιλοφρονηση ειναι να εκτιμουν τις αποψεις σου ανθρωποι με πρωτοτυπο και δημιουργικο τροπο σκεψης (like you), παντως πιστευω οτι εδω δεν λεω τιποτε το πρωτοτυπο. Τα αυτονοητα προσπαθησα να εκφρασω.

archaeopteryx είπε...

μα αν είχαμε κοινό νου, δεν θα είμαστε εδώ που είμαστε...