Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Άσχετο;


Με τις καθημερινές ειδήσεις για διαρρήξεις, ληστείες, βιασμούς, και τέτοια καθησυχαστικά, εκτός από το πρόσθετο άγχος, αναμενόμενο είναι να αρχίσει ο κόσμος να σκέφτεται περί αυτοάμυνας, όπλων κλπ.  Διαβάστε, παρακαλώ, το http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_8951.html, αρχίζοντας από το τέλος:

Η οπλοφορία με κυνηγητικά/σκοπευτικά όπλα απαγορεύεται!
Ο νόμος τιμωρεί την πλημμελή φύλαξη του όπλου και την απώλεια του.
Τα όπλα μεταφέρονται πάντα άδεια, στην θήκη τους και με τα φυσίγγια ξεχωριστά.
Δεν σημαδεύουμε κανέναν με το όπλο μας χωρίς λόγο, έστω και αν είναι άδειο
H πλημμελής φύλαξη τιμωρείται
Ξηρά προπόνηση και προπόνηση με αληθινά πυρά
Η προπόνηση με αληθινά πυρά γίνεται σε σκοπευτήριο
Ένα ή δύο φυσίγγια σε μία καραμπίνα που χρησιμοποιείται για αυτοάμυνα να είναι μη θανατηφόρα, τα επόμενα δυο ή τρία να είναι εννιάβολα και μετά τοποθετούνται εναλλάξ εννιάβολα με μονόβολα
Κίνδυνος παράπλευρων απωλειών
Έκδοση Αδείας Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων (άρθρο 8 παρ. 1 Ν. 2168/1993)

Από τα λίγα που ξέρω εγώ, κλειδωμένες πόρτες και φωτισμός σε κοινόχρηστους χώρους, κλειδωμένες πόρτες, οι μπαλκονόπορτες (ακόμα και σε όροφο) είναι πρόβλημα, και τα κυνηγετικά όπλα στο σπίτι, επειδή ακριβώς πρέπει να φυλάσσονται, είναι, συνήθως, δώρον άδωρον.  Η φωτό είναι από εδώ, και το λινκ μου το έστειλε ο spiral.


Μου έστειλε φίλος σημείωμα που λέει:  Οι καραμπίνες "χράπα-χρούπα" δεν παθαίνουν εμπλοκές αλλά "κλωτσάνε", περισσότερο από τις αυτόματες.  Όσο πιο κοντή η κάνη τόσο καλύτερα.  Πιο ευκίνητη σε κλειστό χώρο, και με την κατάλληλη κάνη ή "τσοκ" μεγαλύτερη διασπορά.  Συμφωνεί με 1-2 φυσίγγια με βλήματα από καουτσούκ (μου τα περιέγραψε με λέξη ...ρατσιστική, στα 5-10 μέτρα ρίχνουν κάτω άνθρωπο, αλλά ΔΕΝ ξέρω εάν είναι "νόμιμα"), πρώτα, και μετά "ψιλά" κυνηγετικά φυσίγγια διασποράς (λιγότερο κρίσιμη η στόχευση, φονικά σε απόσταση 5-25 μέτρα).  "Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση" μου είπε.  Προτίμηση σε μοντέλο που να "παίρνει" περισσότερα φυσίγγια (5, 7, 10, εάν βρεθεί). Το εικονιζόμενο παίρνει φυσίγγα "μάγκνουμ" (3 ίντσες -- που δεν χρειάζονται, κλωτσάνε περισσότερο --αλλά παίρνει και 2 3/4).  Προσωπική άποψη:  Δεν ρωτάτε και κανένα φίλο στο Τμήμα; Χμμμ... το θέμα αυτό είναι άσχετο με τις ...ΑΠΕ.

9 σχόλια:

spiral architect είπε...

Αυτό θεωρείται φύλαξη?

http://www.the-backup.com/

(τους παράνομους κουμποροφόρους τους φοβάμαι, από τους "νόμιμους" μη κουμπουροφόρους σκιάζομαι)

archaeopteryx είπε...

χαχαχαάαα, δεν ξέρω εάν ταιριάζει με τις προδιαγραφές της Ασφάλειας! Θα ανεβάσω την φωτό

spiral architect είπε...

... οπότε κοιμόμαστε με το χρυσό Rolex στο χέρι και στο πλάι του κρεβατιού τη διμούτσουνη.

Όχι δεν θέλω να γίνω κάτοικος των Μεσοδυτικών, είμαι βαλκάνιος, μόνο αν "αρπάξω" θα το χρησιμοποιήσω.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, για να τελειώνουμε με τις λαθρολάγνες "λούγκρες στον εγκέφαλο":

* Σχέδιο “Καμένη Γη”. Υπάρχει πρόβλημα. Εν εξελίξει πλάνο εσωτερικής αποσταθεροποίησης, τρομοκράτησης και σφαγιασμού των Ελλήνων Αμάχων μέσω διάπραξης εγκλημάτων κατά ζωής, που θα πρέπει να χαρακτηρίζονται εφεξής ΠΟΛΙΤΙΚΑ εγκλήματα ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ από ΕΧΘΡΟΥΣ της χώρας, διαπραττόμενα από εγκληματίες που αφήνονται σκόπιμα να περιφέρονται ελεύθερα στην πατρίδα μας.

Το ζήτημα δεν θα λυθεί με βελτίωση και ενίσχυση της αστυνόμευσης.
ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Με νόμιμες άδειες οπλοφορίας και άδεια χρήσης κάτι γίνεται.
1500 οι αιτήσεις νόμιμης οπλοφορίας από Έλληνες πολίτες το πρώτο εξάμηνο του 2011.

ΠΙΤΜΠΟΥΛ, ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΚΑΙ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ.

Καταγγελίες στον "Σκάι" την Παρασκευή: εξωσχολικοί ξεφορτώνουν πληρωμενους λαθρομετανάστες στα σχολεία υπό κατάληψη και κάνουν τις καταστροφές.

Δύο 15χρονες μαθήτριες στα Ιωαννινα σε κώμα από χρήση κοκαίνης στην κατάληψη, μέσα στο σχολείο.

Όπλα έβγαλαν εξωσχολικοι στην Κρήτη προς τους μαθητές και τους γονείς σε μια κατάληψη.

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=PsS8fuaAp94&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

βαλτερ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΤΤΕ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=6nf1OgV449g

Ανώνυμος είπε...

Χρύσα Λιάγγου: Έρχονται νέες μειώσεις στις τιμές παραγωγής των φωτοβολταϊκών

Νέο «κούρεμα» στις εγγυημένες τιμές των φωτοβολταϊκών, το οποίο μάλιστα θα επεκταθεί και σε συμβολαιοποιημένες συμβάσεις, αλλά και πρόσθετα μέτρα που αφορούν συνολικά τις ΑΠΕ σχεδιάζει το ΥΠΕΚΑ, καθώς διαπιστώνεται ότι η βιωσιμότητα του κλάδου δεν μπορεί να διασφαλιστεί με το πακέτο μέτρων που προηγήθηκε. Οι σχεδιασμοί του ΥΠΕΚΑ για μηδενισμό του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) το 2014 δεν επιβεβαιώνονται, κυρίως λόγω της μεγάλης διείσδυσης φωτοβολταϊκών στο σύστημα, αλλά και της κατάρρευσης της χρηματιστηριακής τιμής των ρύπων, στην οποία το ΥΠΕΚΑ είχε στηρίξει έσοδα ύψους 300 εκατ. ευρώ από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων CO2 για την ενίσχυση του ΛΑΓΗΕ.

Τα έσοδα αυτά από τα μέχρι στιγμής δεδομένα πτώσης της χρηματιστηριακής τιμής του CO2 στα 4 ευρώ ο τόνος από μεσοσταθμική 7, 5 ευρώ ο τόνος το 2012, περιορίζονται σχεδόν κατά το ήμισυ, αφήνοντας ακάλυπτη τη «μαύρη τρύπα» του ΛΑΓΗΕ. Το πακέτο μέτρων που προηγήθηκε, περιελάμβανε μείωση εγγυημένων τιμών στα φωτοβολταϊκά από 25,8% έως 46,8%. Το ύψος της νέας μείωσης στις «ταρίφες» των φωτοβολταϊκών θα προσδιορισθεί με βάση τη διαφορά των προϋπολογιζόμενων εσόδων από τις δημοπρασίες ρύπων, αλλά και από το συνολικό κόστος ένταξης νέων φωτοβολταϊκών στο σύστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ο ΛΑΓΗΕ παρουσίασε στο ΥΠΕΚΑ, το έλλειμμα το 2012 έκλεισε στα 280 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2013 προβλέπεται να εκτοξευθεί στα 900 εκατ. ευρώ. Πάντως, χωρίς τη λήψη των προηγούμενων μέτρων το έλλειμμα το 2013 θα ήταν στα 2,2 δισ. ευρώ.

Το νέο νομοσχέδιο που θα φέρει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ στη Βουλή τις αμέσως επόμενες ημέρες εκτός της νέας μείωσης στις εγγυημένες τιμές στα νέα έργα θα περιλαμβάνει και μειώσεις στα συμβολαιοποιημένα. Το ΥΠΕΚΑ θα επιχειρήσει αρχικά οι μειώσεις στα συμβολαιοποιημένα να γίνουν στο πλαίσιο μιας «εθελοντικής συναίνεσης» των επενδυτών, με το επιχείρημα ότι εάν δεν υπάρξει «κούρεμα» δεν θα υπάρχει δυνατότητα πληρωμής της ενέργειας που θα απορροφάται από το σύστημα. Η πρόταση αναμένεται να συνδυασθεί με κάποια κίνητρα, αλλά σε κάθε περίπτωση κύκλοι του ΥΠΕΚΑ τονίζουν ότι το μέτρο θα ληφθεί έστω και μονομερώς και θα στηριχτεί σε αντίστοιχες κινήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες μάλιστα δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ελληνικής αγοράς.

Εγγυήσεις από τους υποψήφιους επενδυτές

Το νομοσχέδιο θα θεσμοθετήσει επίσης την εγγυοδοσία. Ο θεσμός προβλέπει την καταβολή εγγυήσεων από τους υποψήφιους επενδυτές ΑΠΕ για τη δέσμευση ηλεκτρικού χώρου, αλλά και από όσους έχουν ήδη λάβει άδεια και στοχεύει στο ξεμπλοκάρισμα του «κορεσμένου» δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Υπολογίζεται ότι περίπου 5.000 μεγαβάτ αφορούν σε έργα που έχουν λάβει δεσμευτικούς όρους σύνδεσης χωρίς να μπορούν να υλοποιηθούν.

Το πρώτο πακέτο μέτρων για τη βιωσιμότητα της αγοράς ΑΠΕ εκτός της μείωσης των εγγυημένων τιμών για νέα έργα περιελάμβανε την επιβολή έκτακτης εισφοράς ύψους 25% έως 35% ανάλογα με την ημερομηνία σύνδεσης του έργου με το σύστημα. Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, όπως ονομάστηκε, υπολογίζεται επί του τζίρου στο διάστημα από 1ης Ιουλίου 2012 έως και τις 30 Ιουλίου 2012 και αφορά σε λειτουργούντες σταθμούς, καθώς και όσους σταθμούς τεθούν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιηθεί η σύνδεσή τους στο εξής. Περιελάμβανε επίσης αναστολή νέων αδειών, παρακράτηση του 25% του τέλους ΕΡΤ για τον λογαριασμό ΑΠΕ, αύξηση του τέλους ΑΠΕ η οποία μεσοσταθμικά ορίστηκε στο 24% και ενίσχυση του ΛΑΓΗΕ με έσοδα της τάξης των 300 εκατ. ευρώ από δημοπρασίες αδιάθετων δικαιωμάτων ρύπων.

(Καθημερινή, 8/2/2013)