Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Η καραμέλα της ισχυρής δημοκρατίας

Παρατράβηξε πια αυτή η καραμέλα με την ισχυρή δημοκρατία την οποία πιπιλίζει συνεχώς το πολιτικό σύστημα. Τελευταίο παράδειγμα προχθές στη Βουλή, όταν κυβερνητικό στέλεχος αναφέρθηκε και πάλι στην «ισχυρή δημοκρατία» που δήθεν έχουμε και τους δήθεν ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς.

Απόδειξη για το αντίθετο είναι η δόση των χρημάτων που περιμένουμε τώρα από τους δανειστές.

Ας μην δοθούν λοιπόν αυτά τα χρήματα (που δυστυχώς όμως θα δοθούν) και τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Τότε θα δούμε πόσο ισχυρή είναι «δημοκρατία» μας. Τότε όχι μόνο οι υπάρχοντες κατ’ επίφαση «δημοκρατικοί θεσμοί» δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, αλλά ο κάθε «δημοκρατικά» εκλεγμένος πολιτικός θα ψάχνει να βρει τρύπα να κρυφτεί.

Η «δημοκρατία» μας λοιπόν έχει τόση αξία όσο υπάρχουν και τα δανεικά. Μια θεατρική δανεική «δημοκρατία», με θεατράνθρωπους πολιτικούς, η οποία τώρα καταργήθηκε προς όφελος των πραγματικών αφεντικών της, δηλαδή των δανειστών.


http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/10/blog-post_514.html

Πρόεδρος Δημοκρατίας "γλάστρα". Πρωθυπουργός "αχυράνρωπος" (είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε τον ψηφίσαμε είτε όχι). Βουλευτές "βολευτές" χωρίς άποψη ή βολή και διορισμένοι κομματικά. Δικαστικό (που είναι ο Χ ή ο Ψ, σήμερα;). ΜΜΕ φερέφωνα και προπαγανδιστές αγνώστων συμφερόντων. Κατά τα λοιπά, ψωμί, παιδεία ελευθερία, η Ελλάδα στους Έλληνες, τι ωραία, τι καλά, θα έρθουν Καταριανοί για να βγάλει χρυσό ο Ζ, και εάν δεν βάλουμε πολλάαααα φ/β, δεν θα πάρουμε την δόση μας. Πράσινη Ανάπτυξη.

3 σχόλια:

Ζάχαρη είπε...

Για αυτο λεμε για συνενοχη.Μεγαλη υπποθεση και μεγαλο μπερδεμα (μετα)...

Ανώνυμος είπε...

Όπως παραμύθα είναι και το περίφημο "κοινωνικό κράτος"
http://orestios.wordpress.com/2011/09/12/%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%cf%8d%ce%b8%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%ba%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82/

Orestios

Ανώνυμος είπε...

Δικαιοσύνη ανύπαρκτη, μια βόλτα στην Ευελπίδων και θα καταλάβετε, κρατική μηχανή τύπου αραμπά, αν αυτά στοιχειοθετούν μιαν ισχυρή δημοκρατία ΟΚ, την έχουμε.

Μάλλον εννοούν την αθρόα προσέλευση όταν ψηφίζουν για τα ΙΧ των βολευτών και την ασυδοσία των ΜΜΕ και εξώφθαλμη πια συνέργεια των ΜΜΕ.

Ευτυχώς που υπάρχει το Διαδίκτυο, και ευτυχώς που δεν ελέγχεται από εντόπιους "δημοκράτες". Οπως έχουν τα πράγματα είναι ίσως η μοναδική ελπίδα για έξοδο από την φαυλοκρατεία.