Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ο διαμελισμός και ο αφανισμός της ΔΕΗ


Οι θεωρητικές μου απόψεις περί Κοινής Ωφέλειας (Δημόσιας ή Ιδιωτικής ιδιοκτησίας, δεν έχει τόση σημασία) είναι ανούσιες.  Ανούσιες επίσης είναι και οι απόψεις μου για το "πόσο κάνει η ΔΕΗ".  Η επιβολή της θέλησης του Κατακτητή δεν περνάει ούτε από Λογική, ούτε από "σωστό ή λάθος".  Η ΔΕΗ μας έφερε από το χάος της Κατοχής και του Εμφυλίου στον 21ο αιώνα. Η κακιά ΔΕΗ και οι κακοί υπάλληλοι και αφανείς ήρωες της ΔΕΗ.


Όσο νοιάζονταν οι Γερμανοί για την ...επάρκεια της βιταμίνης Ε στην δίαιτα των Ελλήνων το 1942 ή 1943, άλλο τόσο νοιάζονται για τα Ελληνικά συμφέροντα σήμερα. Στο θέμα της διάλυσης της ΔΕΗ θα θιγούν όλοι οι Έλληνες, φτωχοί, πλούσιοι, πλέμπα, και μεγαλοβιομήχανοι.  Ποιοί μεγαλοβιομήχανοι, δηλαδή, είδαμε τι έκαναν 30 χρόνια Πασόκ μετά από δεν ξέρω πόσα χρόνια δήθεν "αριστερών διεκδικήσεων" πριν το Πασόκ.  Κάποτε είχαμε Ιζόλα, Πίτσος και Σόφτεξ. Οι ...κακοί βιομήχανοι.  Τώρα θα αγοράζουμε τα ...πελετοποιημένα σκουπίδια των Γερμανών και θα κελαηδάνε οι Οικωλόγοι ότι μας κάνουν καλό! Σαν την Γερμανική δίαιτα του 1942, θα μας κάνουν καλό.  Η φωτό-σουβενίρ είναι από εδώ.

Την ανοιχτή επιστολή για τον διαμελισμό της ΔΕΗ την είδα στην Ολυμπία, και στο deinews.  Δεν είχα καμία αμφιβολία για το πού το πήγαιναν τα αλητάκια όταν είδα τα φρούτα που μας κουβαλήθηκαν το 2009.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

+1000!!
ΟΜΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ Η ¨ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ¨ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ!
ΚΑΙ Η ΝΔ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ.
ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ¨ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ¨ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ!
@katalytikos

Ανώνυμος είπε...

διάβασα ότι οι αντιτιθέμενοι στην "πράσινη ανάπτυξη" και όσοι αποκαλύπτουν το green fraud και το green scum θα κυνηγιούνται ανελέητα στο μέλλον

καλημέρα!
@αλλενάκι

nikos είπε...

στο Κοσσυφοπέδιο .. έμεινε τουλάχιστον μεγάλο κοίτασμα λιγνίτη .. Εδώ ?????????????0-ο=-1000

spiral architect είπε...

http://flic.kr/p/9p6Miq

archaeopteryx είπε...

ωραίες οι φωτό spiral

porta porta είπε...

http://www.energia.gr/article_en.asp?art_id=24902

βου βου ο βορρεας


ΠΠ

archaeopteryx είπε...

λες ΠΠ για αυτό δεν ακούμε πια για αιολικά από τα Γερμανοκάναλα;;

spiral architect είπε...

H συνεργασία έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό:

http://www.dei.gr/Default.aspx?id=31608&nt=18

archaeopteryx είπε...

Θα βάζουμε πλυντήριο όταν φυσάει...