Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η λογική περιττεύει


Ομολογώ ότι όταν η απάτη γίνεται Κρατική Επιταγή, σε καθεστώς εθελούσιας Κατοχής, η λογική περιττεύει…

Φτάσαμε στο συνέδριο… Το ότι γίνεται ένα συνέδριο στην Ελλάδα, δεν με απασχολεί. Έχουν γίνει συνέδρια γιατρών και πρωκτολόγων, πάντα καλό για τα ξενοδοχεία και τα μαγαζιά στην Πλάκα.

Με ενοχλούν τα εξής: 1) Έχει την επίσημη βούλα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι περίπου Κρατικό, ή Κυβερνητικό συνέδριο. 2) Έχει στοιχεία lobbying με υπογραφή του αδερφού του Πρωθυπουργού της χώρας. Καλοπροαίρετος νεποτισμός; Ή οικογενειακές μπίζνες; 3) Προσπαθεί δια της επαναλήψεως να διαιωνίσει μία (κατά πολλούς) απάτη και να δημιουργήσει οικονομικά οφέλη για μερικούς, σε βάρος του λαού ή των λαών που θα υποστούν τις ζημιές.


Η Μεσόγειος έχει πλημμυρίσει και ξεραθεί πολλές φορές στο γεωλογικό παρελθόν, και τα στοιχεία είναι εμφανή και αποδεκτά. Ο έλεγχος των γεωλογικών, κλιματολογικών και …κοσμικών φαινομένων που προκάλεσαν τις αλλαγές αυτές, δεν έχει καμία σχέση με ύποπτες μελέτες υπό την προεδρία του Ινδού μηχανικού τρένων. Ο καημένος ο Ινδός είναι περίπου persona non grata στην χώρα του για τα παραμύθια που είπε για τους παγετώνες στα Ιμαλάϊα, και η Νέο-Πασοκική Ελλάδα των Πράσινων μουτζαχεντίν, το μοναδικό μέρος που μπορεί να εμφανιστεί (αυτός, ο Ινδός) χωρίς κράξιμο. Για τον άλλον δεν ορκίζομαι...

Δεν είναι τυχαίο ότι το Πράσινο Παραμύθι έχει φύγει από τις ΗΠΑ, έχει φύγει από την Δυτική Ευρώπη, φεύγει και από την Κεντρική Ευρώπη, και σαν το τσιγάρο, ή τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έρχεται νοτιο-ανατολικά αναζητώντας υπανάπτυκτες χώρες, πουλημένους ή/και άσχετους «ηγέτες» και αποχαυνωμένο πληθυσμό που με το κεφάλι κάτω πληρώνει, είτε τα τσιγάρα, είτα για τα αζήτητα των Ευρωπαϊκών εργοστασίων.

Γιατί περί αυτού πρόκειται. Πίσω από όλο αυτό το παραμύθι για την σωτηρία του Πλανήτη (που ξεκίνησε από καλοπροαίρετες και αυθεντικές, ίσως λίγο αριστερίζουσες τάσεις της δεκαετίας του ’60), σήμερα είναι καμιά 10αριά εταιρίες, κυρίως Γερμανικές, που προωθούν «λύσεις», προϊόντα και υπηρεσίες, για ένα πρόβλημα που είναι δική τους επινόηση, έντεχνα πλασαρισμένο με αργυρώνητους καθηγητές και σοφούς, δωράκια και λίγη σημασία σε επαγγελματίες οικολόγους, και χάντρες και καθρεφτάκια σε ιθαγενείς φύλαρχους.


Όσο «πράσινα» είναι τα τέλη κυκλοφορίας (το πρώτο μέλημα της κυρίας Υπουργού Κλιματικής Αλλαγής) άλλο τόσο «πράσινο» είναι ο Νόμος που πέρασε για τις Α.Π.Ε., την ώρα που ο Προϊστάμενος Πρωθυπουργός και η παρέα του έκαναν αντιπολίτευση στην χώρα που κυβερνούν. Τι είναι τα «πράσινα τέλη κυκλοφορίας»; Πίεση να αγοράσουμε καινούργιο αυτοκίνητο. Αν μπορούσαν θα έλεγαν και τις επιτρεπόμενες ευρωπαϊκές μάρκες. Αυτή είναι η Πράσινη Ανάπτυξη, τίποτε άλλο.

Θα δείτε διάφορους πολιτικούς και τέως πολιτικούς (ένας από την …Κόστα Ρίκα). Και η EIB θα είναι εκεί με χρηματοδοτικά προγράμματα. Και όλοι οι λομπίστες. Με θαυμαστές καινούργιες ορουελιανές ορολογίες όπως “stakeholders”, «αειφορία» και “climate action”. Τους φουκαράδες τους Πορτογάλους που τους έχουν πήξει στην πρασινάδα και τους έχουν ξετινάξει οικονομικά, ξέχασαν να τους καλέσουν. Πολλοί Έλληνες εφοπλιστές έχουν ήδη προσεγγιστεί στο Λονδίνο να βάλουν λεφτά. Διαβάστε τις αμέσως προηγούμενες αναρτήσεις για private banking για εκλεκτούς...

Για την i4cense, έγραψα εδώ.
Διαφημιστικό διάλειμμα εδώ.


Για τις ενεργειακές πτυχές, τα οικονομικά των αιολικών, την απάτη της "κλιματολογίας", και το "άσχετο" των ανθρώπινων παρεμβάσεων στο θέμα, έχω όχι μόνο βαρεθεί να γράφω, αλλά και να το σκέφτομαι. Αλλά έλα που επιμένουν... Κρίμα στις διαφημίσεις του ...ΕΟΤ!

Για τις διαδοχικές αλλαγές στο κλίμα της Μεσογείου τα τελευταία χ εκατομμύρια χρόνια, π.χ., εδώ, ή google "mediterranean flooding drying" και καλή ανάγνωση. Το αρχικό άρθρο της "Ε" με τον κυνικό τίτλο, εδώ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ύποπτες (επιχειρηματικές) φιλίες του Νίκου Παπανδρέου, με τον Λιβανέζο επιχειρηματία Ισκαντάρ Σάφα, ζημιώνουν την χώρα μας, οικονομικά, αποδυναμώνουν όμως, την κυβέρνηση και ηθικά.
Γι αυτό επιτέλους, ο Πρωθυπουργός, θα πρέπει αυτός να πάρει την πρωτοβουλία και να απομακρύνει τον αδελφό του, από αυτές τις σκοτεινές δραστηριότητές του, που ζημιώνουν τη χώρα και προσβάλουν την νοημοσύνη μας.
Ποιός είναι αυτός, που θα αναπτύσσει τέτοιες ‘’συνεργασίες’’ με διαφόρους, που επιβουλεύονται τα συμφέροντα του τόπου μας;
Ποιός είναι αυτός, που θα παριστάνει τον παράγοντα, στα διεθνή φόρουμ, δηλώνοντας εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης ;
Ποιός είναι αυτός, που γι αυτές του τις ύποπτες συναντήσεις, θα χρησιμοποιεί, το υπερεσιακό αεροπλάνο του κράτους ;
Ποιός είναι αυτός, που θα παζαρεύει, μαζί με τον φίλο του Σαφα, προέδρου της εταιρείας ‘’Αμπου Ντάμπι Μαρ’’ τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, κατά πως βολεύει τον ξένο επενδυτή και όχι το Ελληνικό δημόσιο …..
Ποιός είναι αυτός, που με σκοτεινές διασυνδέσεις, εκπροσωπεί το κράτος, πότε στην Αλβανία, στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Βγενοπουλου, στην Αμερική, για αγορά … οπλικών συστημάτων, στο Κατάρ, για την επένδυση του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, παντού …....... Που μένει σε πανάκριβες σουίτες, και διάγει βιον ….. ανθόσπαρτον στην πλάτη του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού ….
Εάν κ. Παπανδρέου, θέλεις τον Νικολάκη, τον αδελφό σου, στα μέσα και στα έξω, στειλτον σπίτι σου, στο πλευρό της Αντας , να μανατζάρει το … καλάθι της νοικοκυροσύνης της και όχι τις τύχες του Ελληνικού λαού, για τα προσωπικά του και μόνο συμφέροντα.
Απάλλαξε μας, από την …. Σύγχρονη αυτή Φρειδερίκη της καμαρίλας σας.
Γαλαζοαίματους δεν είχαμε, τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες και ….. Φρειδερίκη ξαφνικά, μας προέκυψε …. Στειλτον να μάθει να γράφει λιγάκι .
Ούτε και αυτήν την βιογραφία του πατέρα του, μπόρεσε σωστά να αποδώσει, με ένα υποτυπώδες έστω, συντακτικό ….
Άντε από δω επιτέλους …..

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/10/o-nic-greek-kai-oi-y.html

Ανώνυμος είπε...

ή πολλά είναι τα λεφτά, ή εντολές έχουν.

Το τι βρίσιμο τρώει ο GAP δεν λέγεται!!

Ανώνυμος είπε...

H oikogeneia xrisimopoiei tin prasini anaptyxi gia prasina xartina euro....

Ehoun kai tin tina tous pou voithaei opou mporei. Opou den mporei to kanei o La kai i Iberdrola.

Ego xero oti i mama mou pige na aposyrei mia tv se ena electric shop kai ithelan apo 5 euro gia kathe palia syskevi pou tous pige me tin efkairia na aposyrei.

Diladi 5 gia ena asyrmato tilefono pou den leitoyrgei pia
5 gia tin tostiera pou pire fotia
5 gia tin palias techology tv,
polla den einai?
poly prasini afti i anaptyxi
vre tiny mou