Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ταξειδάκια


Αίγυπτος, Σουδάν, Αιθιοπία, Κένυα, Ουγκάντα, Τανζανία, Μαλάουϊ, Ζάμπια, Μποτσουάνα, Νότιος Αφρική.

Αν μου λέγατε ότι το περιοδικό Μοτό οργανώνει εκδρομή στην Αφρική, θα έλεγα «ενδιαφέρον». Αλλά αυτή είναι εκδρομή μιας ΜΚΟ που λέγεται Green Project που θα πάει βόλτα στην Αφρική, με ...υβριδικά αυτοκίνητα, για να μάθει από την Πράσινη Αφρική; Να πρασινίσει την Αφρική;

Και τι περίεργη συλλογή ανθρώπων... Και αν είναι ...κοινωνικό, με αφήνει αδιάφορο. Χρηματοδότηση από τους συνήθεις υπόπτους της Γερμανικής εξωτερικής πολιτικής δεν βλέπω (αλλά το ΥΠΕΚΑ και το ΥΠΠΟ είναι σπόνσορες, αυτό με φτάνει -- δηλαδή μου αύξησαν φόρους για ταξιδάκια περίεργων; χμμμ...). Η Τανζανία ήταν λίγο Γερμανική αποικία...


Να ωστόσο κάτι ενδιαφέρον: Όλες οι χώρες που θα πάνε τα παιδιά με τα υβριδικά αυτοκίνητα να "μάθουν" είναι πιο διεφθαρμένες από την Ελλάδα (με εξαίρεση την Νότια Αφρική, που έχει ίδιο χρώμα με την Τουρκία, και είναι λιγότερο διεφθαρμένες από την Ελλάδα. Η Μποτσουάνα είναι ...Γαλλία).

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πώς τους ξέφυγε η Σομαλία? Στην Σομαλία θα έπρεπε να πάνε να πουλήσουν ΑΠΕ

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μέσα από ΜΚΟ γίνονται πολλά πράγματα αφορολόγητα;

Ανώνυμος είπε...

Soft propaganda.
Υβριδικό Παρίσι Ντακάρ.

Δεν παλεύονται Αρχαιοπτέρυγα...
@αλλενάκι

nikos είπε...

ΣΤΑ θαύματα είμαστε πρώτη!!!

Λάρισα: Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από καλαμπόκι

ΜΟΝΑΔΑ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καλαμπόκι δρομολογεί η Eνωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας.

Η επένδυση, που αναμένεται να ξεπεράσει –όπως υπολογίζεται– σε κόστος τα 7 εκατ. ευρώ, θα δημιουργηθεί στην...περιοχή Πυργετού και θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από βιοαέριο, το οποίο με τη σειρά του θα παράγεται από ενσώματα καλαμποκιού. Πρόκειται για την πρώτη επενδυτική επιχείρηση της νέας διοίκησης της συνεταιριστικής οργάνωσης στον τομέα της ενέργειας σε συνεργασία με μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο των Αθηνών. Η υλοποίηση της εν λόγω επένδυσης αναμένεται να δώσει ευρύτερη αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα θα λυθεί και το πρόβλημα της απορρόφησης των καλαμποκιών ενώ θα προκύψουν τη δυσμενή αυτή περίοδο αρκετές νέες θέσεις εργασίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην περιοχή Πυργετού, όπου θα κατασκευαστεί η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, παράγονται 10.000 τόνοι καλαμποκιού και, όπως υπολογίζεται, η νέα μονάδα θα χρειαστεί ως πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας περί τους 6.000 τόνους.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Πάλι η τίνα και ο σπύρος βρήκαν δουλειές?

χρυσές?

Δεν τους είπε κανείς οτι εκεί κάτω δεν έχουν λεφτά?