Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Bρήκα στο inbox μου

Φίλος από τα παλιά μου στέλνει ειδήσεις (γιατί εγώ εδώ στην Ιουράσια περίοδο δεν παίρνω πια χαμπάρι

ΚΟΖΑΝΗ 18/5/2010
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
3.000 MW ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.
ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ.

Ακόμη και μέσα σ’ αυτό το ζοφερό και σκοτεινό περιβάλλον κατόρθωσε η κυβέρνηση των μέτρων κατοχής να τρομάξει τους πάντες.
Χρησιμοποιώντας το σύνολο του τύπου διέρρευσε ότι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΙΟΥ συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με θέμα τις αποκρατικοποιήσεις και την πώληση της ΔΕΗ. Την ΠΩΛΗΣΗ 3.000 λιγνιτικών MW σε ιδιωτικά συμφέροντα του εξωτερικού. Δυστυχώς δικαιωνόμαστε!
Μόλις πριν από ελάχιστα 24ωρα η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ανέφερε το σχέδιο Παπανδρέου για την πώληση των λιγνιτών στους ξένους ως αντάλλαγμα για το δάνειο του Δ.Ν.Τ. Μάλιστα ανέφερε ότι το σχέδιο ανέλαβαν να υλοποιήσουν ο Νίκος Παπανδρέου αδελφός του Πρωθυπουργού και ο Χ. Παμπούκης σύμβουλος εξ’ απορρήτων του κ. Παπανδρέου.
Κανείς επί τρείς ημέρες δεν αντέδρασε.
Σήμερα και μετά τις τελευταίες διερευνητικές που έκανε η κ. Μπιρμπίλη στο εξωτερικό αποφασίσθηκε πως ο περιορισμός της ΔΕΗ δεν θα γίνει με την συμμετοχή των ιδιωτών στην παραγωγή μέσω δικών τους επενδύσεων αλλά με την απευθείας πώληση 3.000 MW από την λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ!!!

Γιατί να ανταγωνιστούν, ανόητοι είναι οι ιδιώτες!!!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έως χθες δεν ήθελε να ακούσει για ανταγωνισμό έστω και μέσα από την οδηγία τώρα τα ξεπουλάει απευθείας στο όνομά τους.
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!!!
Πουλάμε τον λιγνίτη μας , τα νερά μας, τα εργοστάσιά μας για να ξεχρεώσουμε τις λαμογιές του πολιτικού συστήματος και των οικογενειών τους.

Τώρα θα πάψουν τα λιγνιτικά να είναι βρώμικα;
Τώρα θα βαπτισθούν οι ιδιώτες ως «πράσινοι επενδυτές»;

Τώρα ο πόρος θα δίδεται για ανάπτυξη των ιδίων;

Λυπάμαι, λυπάμαι, η Ιστορία της Ελλάδας από τον Μητσοτάκη και μετά, είναι το όλο και πιο ξεδιάντροπο ξεπούλημα της Ελλάδας... Από τις μελέτες μαϊμού του ΟΑΕ (λέγε με ΑΓΕΤ) στις μετοχοποιήσεις του Σημίτη (και φωνάζουν οι Γάλλοι για την ΕΥΔΑΠ), τις νυχτερινές πωλήσεις του ΚΚ του Β' (αχ αυτός ο ΟΤΕ...), στο τωρινό "πάρτα όλα!"


Πρόταση επιστημόνων υπέρ της πυρηνικής ενέργειας
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=29479149

Η ομάδα των επιστημόνων επισημαίνει τόσο την ακριβή τιμή των ΑΠΕ όσο και τον ασταθή χαρακτήρα παραγωγής ηλεκτρισμού που έχουν, και καλεί το υπουργείο να πληροφορήσει τη χώρα για το κόστος που προβλέπεται να έχει η εφαρμογή του νόμου για την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες φορολογούμενους...

...Δεκατρείς ευρωπαϊκές χώρες και ανάμεσά τους η Γαλλία, το Βέλγιο, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Γερμανία κ.ά. παράγουν πάνω από το 1/4 της ηλεκτρικής τους ενέργειας από πυρηνικά, η Ιταλία έχει αντιστρέψει την αντι-πυρηνική της πολιτική, η Σουηδία ανακάλεσε την απαγόρευση για την κατασκευή των νέων μονάδων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει δώσει το «πράσινο φως». «Το υπουργείο πρέπει να περιλάβει στις τεχνοοικονομικές μελέτες την πυρηνική ενέργεια», καταλήγουν οι επιστήμονες...


Χμμμ... Τι γίνεται εδώ... εγώ διαβάζω Ημερησία; Ή τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται; Ξέρω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, εγώ, εφ όσον η ΙΑΕΑ επιβλέπει, είμαι υπέρ λύσης που λύνει το ηλεκτροδοτικό πρόγραμμα (και, όχι, ούτε είμαι στην ομάδα των επιστημόνων, ούτε πουλάω πυρηνικά. Aν θέλετε να σας πω πώς να το αυτοχρηματοδοτήσετε, στείλτε μου SMS χαχαχαχα...

3 σχόλια:

nikos είπε...

Το νταβατζηλίκι έχει συνεχεία http://www.capital.gr/Articles.asp?id=972020
Αναρωτιέμαι δεν έχει ανατεθεί η μονάδα Φ.Α. στην Μεγαλόπολη από ΔΕΗ ..και μέχρι σήμερα δεν έχει εξασφαλιστεί η πρώτη ύλη …το ίδιο δεν αφορά το Αλιβέρι ,Φλώρινα ,ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5 κλπ. Είναι δυνατόν θα αναρωτιέστε ……..

Ανώνυμος είπε...

Θα το πιστέψεις; Άλλαξα κατεύθυνση στο πτυχίο μόνο και μόνο για να μην έχω το μάθημα της πυρηνικής ενέργειας.
@αλλενάκι

archaeopteryx είπε...

ε... για κάρβουνο λέω εδώ...